Vágólapra másolva!
A skót Celtic együttese az elmúlt két idényben meglehetősen nagy fölénnyel nyerte meg hazája bajnokságát, ám a nemzetközi porondon nem sikerült kiugró eredményt elérnie. A kelták ezen is változtatni szeretnének, ennek érdekében igyekeztek megerősíteni csapatukat: a Coventry City svéd válogatott kapusának, Magnus Hedmannak a leigazolása is ezt mutatja.

Fotó: EPA
A Szenegál elleni vb-búcsú sem
Hedmanon múlt
Fotó: Epa


Az égszínkékeknél ezt követően ő számított az első számú hálóőrnek, és ugyanez a svéd nemzeti tizenegyre is igaz. A legutóbbi Európa-bajnokságon ő védte a háromoroszlánosok kapuját, és a vébéselejtezőkön sem hagyott ki egyetlen percet sem, annak ellenére, hogy a Coventryvel tavaly kiesett az élvonalból. A világbajnokságon is jó teljesítményt nyújtott, így várható volt, hogy nem marad az angol második osztályban, csak az volt a kérdés, hogy hol folytatja pályafutását. Végül a Celtic ajánlatát fogadta el.

Felesége, Magdalena ismert modellnek számít Svédországban, sőt, táncdalénekesként is sikereket ért el. Hedman tavaly november óta gyakorolja a tékvandó harci művészetét, ami szerinte sokkal nyugodtabbá és összeszedettebbé tette.