Vágólapra másolva!
A Duna TV szerdán 20.35 órától közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában sorra kerülő ZTE-NK Zagreb (horvát) párharc első mérkőzését. A találkozó 20.45-kor kezdődik az Üllői úton.

A ZTE-Zagreb találkozó mellett további tizenhárom párharc első mérkőzését rendezik szerdán. A Maccabi Haifa - Belscsina Bobrujszk mérkőzés megrendezése kétséges, ugyanis az izraeli biztonsági szolgálat megtiltotta, hogy az izraeli együttes elutazzon Ciprusra. A Sin Bet azért nem járult hozzá az úthoz, mert a ciprusi hatóságok nem engedélyezték, hogy fegyveres testőrök kísérjék a csapatot.

Gavri Levy, az izraeli szövetség elnöke kijelentette, hogy veszélybe kerülhet a közel-keleti ország sportolóinak részvétele az európai versenyeken. A ciprusi vezetés csütörtökön engedélyezte, hogy Maccabi Haifa-Belscsina Bobrujszk mérkőzést náluk rendezzék meg, de a Hapoel Tel-Aviv - KS Partizani (albán) és a Maccabi Tel-Aviv - Levadia Tallin (észt) UEFA-kupa selejtező lebonyolításhoz egyelőre nem járult hozzá.

Izraeli sajtóértesülés szerint Simon Peresz izraeli külügyminiszter a kérdés megoldását célzó tárgyalásokat kezdeményezett a ciprusi illetékesekkel. Az UEFA a térségben kialakult feszült politikai helyzetre való tekintettel azt szerette volna elérni, hogy az európai kupákban érdekelt mindhárom izraeli együttes Cipruson fogadhassa ellenfelét, Mihalisz Papapetru kormányszóvivő azonban a múlt szerdán kijelentette: nem lehet szó nélkül elmenni olyan események mellett, mint amilyen az egy hete lezajlott, tizenöt áldozatot követelő gázai légicsapás volt.

BL-selejtező, második forduló, első mérkőzések:
ZTE - NK Zagreb (horvát), Üllői út 20.45 ó
Sparta Praha (cseh) - Torpedo Kutajszi (grúz) 17 ó
Zilina (szlovák) - Basel (svájci) 18 ó
Dinamo Kijev (ukrán) - Pjunik Jereván (örmény) 18 ó
Skonto Riga (lett) - Levszki Szófia (bolgár) 18 ó
Lilleström (norvég) - Zeljeznicar (bosnyák) 19 ó
Hammarby (svéd) - Partizan Beograd (jugoszláv) 19 ó
Maccabi Haifa (izraeli) - Belscsina Bobrujszk (fehérorosz) 19 ó - Nicosia
Sheriff Tiraspol (moldovai) - Grazer AK (osztrák) 19.30 ó
FC Bruges (belga) - Dinamo Bucuresti (román) 20 ó
Vardar Skopje (macedón) - Legia Warszawa (lengyel) 20 ó
Bröndby (dán) - Dinamo Tirana (albán) 20.15 ó
Maribor (szlovén) - Apoel Nicosia (ciprusi) 20.15 ó
Boavista (portugál) - Hibernians (máltai) 22 ó