Vágólapra másolva!
Meglepő és váratlan nyilatkozatot tett Luiz Felipe Scolari: a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy Ronaldo már sohasem lesz a régi.

"Nincs szászázalékos fizikai állapotban és nem is lesz" - mondta a szakvezető egy helyi rádiónak. "Ráadásul néha úgy viselkedett, mint egy elkényeztetett gyerek. A vb-n több alkalommal is szólnom kellett neki, hogy ne legyen önző."

A világbajnokság brazil gólkirálya nem maradt sokáig adós a válasszal: "Nincs igaza a szövetségi kapitánynak, nem száz, hanem kétszáz százalékos formában vagyok. Az igaz, hogy pokoli nehezen gyógyultam meg, de már teljesen egészséges vagyok, s azt hiszem, ezt a vb-n be is bizonyítottam. Én önző? Nem értem, Scolari miért mond ilyeneket."

Ronaldo szerint a vb a szexnél is jobb/sport/focivilag/20020701ronaldo.htmlMikor lesz épkézláb focista Ronaldo?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28912

Ronaldo 1999. novemberében súlyos térdsérülést szenvedett a Lecce elleni mérkőzésen. Öt hónapig lábadozott, majd 2000. áprilisában lépett újra pályára, de hat perccel a találkozó kezdete után ismét elszakadt a térdszalagja. Azóta többször kellett hosszabb-rövidebb időt kihagynia, végül mégis bekerült a vb-csapatba, s aztán nyolc gólt szerzett.