Vágólapra másolva!
A Real Madrid a Bajnokok Ligája megnyerésével igazolta az előző évek rendkívül drága játékosigazolásait: Figo, Zidane vagy McManaman nélkül a királyi gárda aligha tudta volna megnyerni a BL-t. Idén azonban egyelőre egyetlen új focistát sem vett a csapat, sőt, több futballistáról is kijelentette, hogy megfelelő ajánlat esetén szabadon igazolható, ám kiderült, hogy nem is olyan egyszerű megválni a játékosoktól.

Az elmúlt szezonban a királyi gárda szakmai vezetése igyekezett elejét venni annak, hogy megint nagy pénzért kelljen új futballistákat, nemzetközileg ismert sztárokat szerződtetni, és igyekezeten minél több saját nevelésű fiatal játékost beépíteni a csapatba.

Ennek köszönhetően a középhátvéd Pavón már a bajnokság közben biztos csapattag lett, és a folyamat folytatásaként a nyáron felkerült az első csapat keretéhez a balhátvéd Raúl Bravo, illetve a Raúl utódjának kikiáltott Portillo.

Ezen kívül több, korábban kölcsönadott labdarúgó is visszatért Madridba, így az argentin Esteban Cambiasso, a brazil Julio César vagy a spanyol Tote, akiknek mind megvan az az előnyük, hogy viszonylag fiatalok, és nem kell havonta csillagászati összegeket kifizetni a számukra.

Mindez viszont egyben azt jelenti, hogy a klubnak meg kellene válnia néhány olyan, nemzetközileg is ismert futballistától, akik nem tudták beverekedni magukat a kezdő tizenegybe, viszont a fizetésük ennek ellenére is az ismertségüknek megfelelő volt.

A Real Madrid sportigazgatója, Jorge Valdano a bajnokság befejeztével nyilvánosságra is hozta, hogy kik azok a labdarúgók, akiktől a megfelelő ajánlat esetén hajlandóak megválni, és a névsor igen csak illusztris volt: a bosnyák Elvir Baljic, a brazil duó, Sávio és Flávio Conceicao, két volt spanyol válogatott középhátvéd, Aitor Karanka és Iván Campo, valamint a világbajnokságon is látott kameruni Geremi szerepelt rajta.

A Primera Division csapatai 2002-2003/sport/focivilag/20020724aprimera.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27000

Baljictól és Karankától viszonylag könnyedén "sikerült" megszabadulni: a bosnyák támadó, akit egykoron a Real Rivaldójaként igazoltak, visszatért Törökországba, a Galatasaray együttesébe, míg Karanka, hűen baszk gyökereihez, az Athletic Bilbao játékosa lett.

A többiek iránt is volt érdeklődés, ám az ő "elpasszolásuk" már sokkal nehezebben, vagy sehogy sem ment. Geremi és Flávio Conceicao iránt az első körben az angol Chelsea jelentkezett be, és a két klub mindenben meg is egyezett: Geremit 7,4 millió fontért végleg eladták volna a londoniaknak, míg Flávio Conceicao egy évre kölcsönbe került volna a Stamford Bridge-re.

A két játékos azonban már nem tudott megegyezni a Chelsea vezetőivel, akik képtelenek voltak megadni azt a fizetést, amire a focisták igényt tartottak, így a transzfer kútba esett. Geremi végül mégis csak Angliában kötött ki, a Middlesbrough-nak ugyanis sikerült vele dűlőre jutnia, igaz, a kameruni csak egy évre kölcsönbe lett a Boróé.

Flávio iránt a török Besiktas érdeklődött, de amikor az isztambuliak megtudták a játékos igényeit, gyorsan visszakoztak. Úgy tűnik, ő marad a Realban, akárcsak honfitársa, Sávio, aki iránt legélénkebben az Olympique Lyon érdeklődött.

A legújabb hírek szerint Iván Campo sem távozik a csapattól, pedig a bozontos hajú védő több mint kedvező ajánlatot kapott a Bolton Wandererstől. A Real itt is mindenben megegyezett a másik egyesülettel, és Iván Campo is elismerte, hogy a britek által kínált összeg megfelelt volna a számára, ám ennek ellenére mégis úgy döntött, hogy marad a királyi gárdában, és megpróbálja beverekedni magát a kezdő tizenegybe.

Ez azért egy kicsit nehezen érthető, mert Campo az előző idény közben valóságos idegösszeroppanást kapott amiatt, hogy a madridi drukkerek minden egyes labdaérintésénél heves füttyszóban törtek ki. A játékos ennek ellenére bízik benne, hogy a felkészülési időszakban meg tudja győzni a trénert, Vicente del Bosqe-ot arról, hogy helye van az eléső csapat keretében, mi több, a kezdő tizenegyben.