Vágólapra másolva!
A francia Lille, a horvát Slaven Belupo, és a francia Sochaux idegenbeli sikerével már továbbjutónak érezheti magát az UEFA Intertotó-kupa harmadik fordulójában. A hazai 1-1-es döntetlen után idegenben, Troyes-ban kell kiharcolnia a győzelmet a holland NAC Breda együttesének, amelyben jó esetben három magyar játékos is pályára léphet.

Nehéz helyzetben van a NAC Breda együttese, amelyet három magyar játékos segíthet a továbbjutáshoz az Intertotó-kupa harmadik fordulójában. Ám a holland együttes az odavágón, hazai pályán csupán 1-1-es döntetlent ért el a francia Troyes ellen, így idegenben sem szabad kikapnia, ráadásul gólt kell lőnie, hogy továbblépjen. Az első mérkőzést Babos Gábor végigvédte, Petőt a 84. percben cserélte le Henk ten Cate, míg Fehér Csaba a cserék között sem kapott lehetőséget. A franciáknál Danjou találata sokat érhet.

Az idei Intertotó-sorozatban először gólt kapott (mindjárt kettőt) a fehérorosz BATE Boriszov, s mindjárt vereséggel is hagyta el a pályát. Igaz, a csapat Bolognában kapott ki 2-0-ra, de biztató, hogy megúszta ennyivel. Hazai környezetben veszélyes az együttes, az 1860 Münchennek négyet is rúgott, így nem lefutott még ez a párharc. Nehéz helyzetben van a holland Willem II is, amely Oroszországban szedett össze 3-1-es hátrányt a Krilja Szovjetovval szemben. A visszavágón nagyon oda kell figyelnie Marc Wotte tanítványainak, ha tovább szeretnének jutni. Az orosz csapat közben erősödött, Vitalij Buliga az FC Dnyepr-Transmas Mogiljevtől érkezett.

Hátrányban fogadja a cseh Teplice is a német Kaiserslauternt, ám a 2-1-es eredmény még ledolgozhatónak tűnik. Főleg, hogy a 'Lautern komoly válságban van. A csapatért felelős szakemberek közül az elnökség menesztette Reinhard Stumpfot, Andreas Brehme jobbkezét, helyét Karheinz Emig és Gerald Ehrmann kapusedző vette át, de a kereten belüli ellentétek nem oldódtak meg. Egy győzelem mindenre gyógyír lenne. Ám a Teplice sem akar lemaradni, a csapat ugyan erősödött, hiszen hazatért Frankfurtból a 31 éves, Eb-ezüstérmes Karel Rada, ám mivel nem nevezték, legkorábban a szerdai bajnokin mutatkozhat csak be.

Amit a BL-ről tudni kell/sport/focivilag/bl/20020722amit.htmlUEFA Intertotó-kupa http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42920

Több olyan összecsapás is akad, amelynek visszavágója merő formalitásnak tűnk. A francia Lille - ahogy megjósoltuk - simán nyert idegenben, a román Gloria Bistrita otthonában. Az idegenbeli túra nemcsak eredményességben, de a játékoskeret szempontjából is sikert hozott: ha már arra jártak a vezetők, szerződtették a Steaua csapatkapitányát, Marius Achim Baciut. Délebb is körülnézett az együttes, s megszerezte azt a bolgár Vlagyimir Mancsevet (CSZKA Szófia), akiért korábban a Paris Saint-Germain és a Stuttgart is versenyt futott. Nem csoda, tavaly 21 gólt szerzett a bajnokságban.

Sima sikerre számíthatnak a horvátok is: a Slaven Belupo ugyanis idegenben nyert 3-0-ra a Marek Dupnitze ellen. Ráadásul a bolgárok nem számíthatnak két kiállított játékosukra, a kapus Ambarcurjanra és Mudzsirire sem. A hazaiaknál a legjobb csatár, Mario Dodik hiányzik, akinek sérülése olyan súlyos, hogy az orvosok szerint két hónapos pihenőre kényszerül.

A szombati párosítás:
Troyes (francia) - NAC Breda (holland) - első mérkőzésen: 1-1
Perugia (olasz) - Stuttgart (német) - 1-3
Egaleo (görög) - Fulham (angol - 0-1
Lille (francia) - Gloria Bistrita (román) - 2-0
BATE Boriszov (fehérorosz) - Bologna (olasz) - 0-2
Gent (belga) - Malaga (spanyol) - 0-3
Slaven Belupo (horvát) - Marek (bolgár) - 3-0
Sochaux (francia) - Synot (cseh) - 3-0
Villarreal (spanyol) - Torino (olasz) - 0-2
Aston Villa (angol) - FC Zürich (svájci) - 0-2
Teplice (cseh) - Kaiserslautern (német) - 1-2
Willem II (holland) - Krilja Szovjetov (orosz) - 1-3