Vágólapra másolva!
Molnár László, az Újpest nemrég kinevezett vezetőedzője nem rendelkezik olyan A licences edzői képesítéssel, amelyet Magyarországon elfogadnának, így a pénteken rajtoló NB I-es bajnokságban nem ülhet le a nyári átigazolási szezonban alaposan megerősödött lila-fehér együttes kispadjára. Ameddig nem szerzi meg a szükséges papírokat, addig Szabó András lesz a Megyeri úti gárda megbízott vezetőedzője, míg Molnár "kapusedzőként" fog tevékenykedni.

Nem egyedi problémával találja magát szemben az Újpest, ugyanis a Kispest szakvezetője, Fitos József és a bajnoki címvédő ZTE mestere, Bozsik József hasonló cipőben járnak. Egy "apró" különbség azonban van az előbb említett két tréner és az újpesti szituáció között, ugyanis Molnár valójában rendelkezik A licences képesítéssel, de ezt Szlovákiában szerezte, s miután a szlovák edzőképzési rendszert az UEFA még nem akkreditálta, az MLSZ nem tudja elfogadni ezt a végzettséget (azt csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Molnár diplomáját például Angliában és Németországban elfogadnák, szemben a magyar NB I-gyel). A Magyar Labdarúgó Szövetség már 2000-ben meghozta azt a határozatot, mely szerint 2002. július elsejétől csak A licences edzői képesítéssel rendelkező szakvezetők ülhetnek le NB I-es csapat kispadjára, most a tizenkét első osztályú csapatból háromnál is komoly gondot okoz a szövetség döntése.

Hajrá lilák!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30889Az Újpest FC honlapjahttp://www.ujpestfc.hu

A korábban a szlovák másodosztályban edzősködő Molnár László Prágában a Pro-licences végzettséget biztosító tanfolyamra fog járni, "átugorva" ezzel egy közbeeső lépcsőfokot, a tanfolyam sikeres elvégzéséig azonban nem irányíthatja az Újpestet edzőként a kispadról. Gyulay Zsolt, a klub elnöke a szerdai szurkolói ankéton egy érdekes áthidaló megoldást ismertetett az érdeklődőkkel: "A csapat mellett egyelőre Szabó András látja el a vezetőedzői teendőket, mellette Brockhauser Istvánnal együtt kapusedzőként fog szerepelni a hivatalos jegyzőkönyvekben Molnár László. Így elkerülhetjük, hogy szabálytalanul járjunk el, és mindhárom szakemberünk a kispadra ülhet" - jelentette ki a lilák első embere.

Juha Pál