Vágólapra másolva!
Az Arsenal gárdája az előző szezonban a bajnoki címet és a kupagyőzelmet is begyűjtötte Angliában, és az új idényben is az aranyérem egyik fő várományosának számít, ám az Ágyúsok egyelőre nem nagyon erősítették meg keretüket. Egyelőre csak egy játékos, a védő Pascal Cygan érkezett, és úgy tűnik, hogy a klubnak még legalább egy kapust kellene igazolnia azok után, hogy a tavaly szerződtetett Richard Wright a minap az Evertonba igazolt.

Az Ágyúsok kezdő tizenegye már több mint egy évtizede ugyanazzal a névvel kezdődik: David Seaman ugyanis 1990-ben szerződött a londoniakhoz, és azóta valósággal kiszoríthatatlan a kapuból.

A hálóőr, aki idén már a 39. életévén is túl jár, továbbra is élvezi a mester, Arsene Wenger bizalmát, de mivel meglehetősen közel áll a visszavonuláshoz, ezért a tréner tavaly nyáron igyekezett bebiztosítani az utánpótlást, és megvette a korábban a válogatottban is bemutatkozott kapust, Richard Wrightot az Ipswich Town együttesétől.

Seaman hibája okozta Anglia vesztéthttp://origo.hu/focivb/20020621brazilia.html

Szinte mindenki biztos volt benne, hogy Wright rövid időn belül az első számú portás lesz a Highburyben, és ez beigazolódni látszott, hiszen amikor az előző szezonban Seaman sérülés miatt hiányzott, akkor a fiatal kapus jól helyettesítette. Seaman ráadásul a vébén egy kapitális bakival járult hozzá ahhoz, hogy az angolok kiessenek a brazilok ellen, és sokan azt gondolták, hogy ezek után akár vissza is vonulhat.

Azonban ennek épp az ellenkezője történt meg, az Arsenal ugyanis új szerződést ajánlott a veterán játékosnak, aki így a vébéről hazatérve újabb egy évre elkötelezte magát a bajnokcsapathoz. Mindez Wrightnak már túl sok volt, ő nem akart még egy esztendőt várni arra, hogy ő legyen az első számú portás az Ágyúsoknál, és így tárgyalásba kezdett az Evertonnal.

A liverpooliak 4,5 millió fontot ajánlottak érte, és bár az Arsenal egy évvel korábban nagyobb összegért vásárolta meg a kapust, mégis elengedték, mivel Wenger úgy érezte, hogy nincsen értelme megtartani egy olyan futballistát, aki távozni akar.

Wright a több játéklehetőség kedvéért még abba is belement, hogy jóval kevesebbet keressen, mint korábban, hiszen az Everton anyagi lehetőségei nem tudnak versenyezni az Arsenaléval.

A bajnokcsapat számára viszont így létszükségletté vált, hogy még egy portást igazoljon. Seaman tartalékaként ugyan ott van a saját nevelésű Stuart Taylor, aki még Wrightnál is fiatalabb, mindössze 22 esztendős, és amikor lehetőséget kapott, akkor jó teljesítményt nyújtott, ám Wenger úgy érezte, hogy ő még nem jelentene megnyugtató megoldást Seaman esetleges sérülése esetén.

A vébé előtt a francia mester a török Rüstü Recbert szerette volna leigazolni, ám a világbajnokságon is remek teljesítményt nyújtó hálóőr úgy döntött, hogy marad a Fenerbahcénál.

Könyvajánló

Futball-vb 2002


Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan Angliába költözhet, hiszen az Arsenal szeretné őt kölcsönvenni, egyelőre egy szezon erejéig. Igaz, eleinte az Ágyúsoknál is csak csere lenne Seaman mögött, de itt sokkal nagyobb esélye lenne arra, hogy bekerüljön a csapatba, arról nem is beszélve, hogy az angolok azt is szeretnék belevenni a szerződésébe, hogy ha elégedettek vele, akkor egy év múlva végleg megvásárolhatják.