Vágólapra másolva!
Noha a Bundesliga csak augusztusban kezdődik, a német ligakupa küzdelmeivel beindult az őszi szezon a világbajnoki ezüstérmes hazájában. Az említett kupacsaták első felvonásán, a Bayer Leverkusen-Werder Bremen mérkőzésen a brémaiaknál pályára lépett Lisztes Krisztián, a magyar válogatott középpályása is, igaz, nem sok sikerrel, hiszen együttese 1-0-s vereséget szenvedett, és saját bevallása szerint Lisztesnek sem ment a játék.

"Én is és a társaim is fáradtan mozogtunk a Leverkusen ellen, így megérdemelt vereséget szenvedtünk" - mondta Lisztes. "Kedden két edzésünk volt, míg szerdán, a meccs napján is tréninget vezényelt Thomas Schaaf mester, vagyis nem készültünk külön a Leverkusen elleni fellépésre. Bár a klub számára szép összegeket hozhatnak a ligakupában elért sikerek, a szakvezetés úgy látta jobbnak, ha még kapunk egy kis terhelést. Annak ellenére döntöttek így, hogy két hétig az ausztriai edzőtáborban kőkemény felkészülést végeztünk, igaz, a skót Celticet fáradtan is sikerült 6-2-re legyőznünk."

A Bundesliga csapatai 2002-2003/sport/focivilag/20020724abundesliga.htmlMagyarok a Bundesligában http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29014

"A Leverkusen elleni meccs egyébként alacsony színvonalú volt, a sajtó meg is jegyezte, a két csapatból összesen két játékost, ha ki lehet emelni. Illik bevallanom, nekem is gyengén ment a játék, de ettől még nem rendült meg a pozícióm a csapaton belül, ráadásul a bajnokság kezdetéig még rengeteg edzőmeccsen lépünk pályára, egy héttel a rajt előtt például Portóba utazunk. Szerencsére most már a formába hozás időszakát éljük, remélem, ez az én produkciómra is minél gyorsabban jótékony hatással lesz."

Bánki József