Vágólapra másolva!
A Ferencváros NB I-es futballcsapata Ausztráliából kíván erősíteni: Garami József együttese szerdától tíz napig fogja tesztelni Goran Talevskit. A húszesztendős futballista jobb oldali középpályásként és jobbhátvédként is bevethető, fő erénye a gyorsasága, és remek beadásai vannak.

Mint azt a Ferencváros hivatalos honlapja megírta: Talevski Sydneyből Kuala Lumpuron és Bécsen át, 21 órás repülőút után érkezett meg Budapestre, ezért Garami József szakmai igazgató szerdára pihenést engedélyezett a játékos számára. Az ausztrál játékos eddig egyetlen klubban, a Sydney Unitedben játszott, ahol azonban a nyáron lejárt a szerződése, s így jelenleg ingyen igazolható, csak a játékos fizetéséről kell megállapodniuk a feleknek.

Bár az átigazolási időszaknak már vége, a Ferencváros még a határidő lejárta előtt megtette a szükséges lépéseket a Magyar Labdarúgó Ligánál a szerződtetés előkészítésére, így ha Talevski pozitív benyomást kelt az elkövetkezendő napokban, akkor nem lesz akadálya a leigazolásának. Garami József szakmai igazgató a jobb oldalra nagyon szeretne még egy játékost szerződtetni, ugyanis még nem találta meg a Görögországba távozott Pinte Attila helyettesét. Talevski elmondta: a Ferencvárosról annyit tud, hogy Magyarország legnépszerűbb csapata, és az előző idényben a második helyen végzett.

Az FTC honlapjahttp://www.ftc.hu

Szintén a Fradihoz kapcsolódó hír, hogy a télen a Gazpromhoz igazolt Szabó Tibor teljes vételárát még nem fizette ki az orosz klub, s ezért a Ferencváros felszólította az együttest, hogy utalják át a még hiányzó pénzt - ellenben az FTC visszarendeli a játékost. Az orosz klub vezetői jelezték, hogy kifizetik a hiányzó összeget, hiszen Szabót szeretnék továbbra is a soraikban tudni: a Gazprom elöljárói vállalták, hogy augusztus 10-ig megérkezik a hiányzó pénzösszeg. Szabó Tibor egyébként elmondta, hogy korábban az ő járandóságával kapcsolatban is voltak gondok, de a klubvezetők megígérték neki, hogy július végéig maradéktalanul rendezik tartozásukat.