Vágólapra másolva!
Magyar szempontból a nyár átigazolási szenzációja Waltner Róbert ügye, egyre valószínűbb, hogy a ZTE támadója az argentin Boca Juniorsban folytatja pályafutását. Az együttes persze nem csak Waltnerrel erősített, leszerződtette például az argentin középcsatárt, Roberto "Pampa" Sosát, aki a magyar támadó első számú vetélytársa lehet a csapatba kerülésért.

Sosa 1975. január 24-én született Santa Rosában, és pályafutását a helyi All Boysban kezdte el. Tizenévesen került élvonalbeli gárdába, mégpedig a Gimnasia La Platába. Az élvonalban az 1995-ös aperturában mutatkozott be, egészen pontosan 1995. november 26-án a Rosario Central elleni találkozón. Az aperturában további három meccsen szerepelt, de első találatát csak a clausurában szerezte.

1996 tavaszán nagyon ment neki a játék, mert ugyan csak öt bajnokin játszott, de mindegyiken eredményes tudott lenni. Ezt a teljesítményt jó ideig nem tudta megismételni, mert bár alapember lett a GELP-ben, négy gólnál többet egyik szezonban sem tudott szerezni. Az 1997-98-as bajnokságban viszont megint megtalálta góllövő cipőjét: az aperturában tizenkétszer, a clausurában pedig tizenhétszer vette be az ellenfelek kapuját.

Waltner megkezdte az edzéseket Argentínában/sport/magyarfoci/20020722waltner.html

Nem véletlen, hogy számos európai élcsapat is bejelentkezett érte, de ő mégis az Udinese ajánlatát fogadta el. A Serie A-ban a negyedik fordulóban mutatkozott a Fiorentina ellen, és első találatára novemberig kellett várni: ekkor a Juventus ellen volt eredményes. A tavaszi szezonban, amikor megint a Juventus volt az ellenfél, Sosa már tizenegyedik gólját szerezte. Valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy ezután tizenegy hónapos szünet következik.

Ezt követően ugyanis bárhogyan is igyekezett, majd egy évig nem tudott gólt szerezni. Az 1999-2000-es idényt így csak hat találattal fejezte be, de ezt követően megint kijött neki a lépés, és 14 alkalommal volt eredményes. A legutóbbi szezonban kiszorult a kezdő tizenegyből, és így csak két gólig jutott, és szívesen tért vissza hazájába.