Vágólapra másolva!
Egyelőre csapat nélkül van Waltner Róbert, a magyar labdarúgó-válogatott csatára. A fiatal támadó immáron napok óta Argentínában tartózkodik, a hírek szerint a neves Boca Juniors szeretné szerződtetni. A támadó megkezdte az edzéseket, s mivel a hét végén mind itthon, mint a dél-amerikai országban megkezdődik a bajnokság, pár napja maradt csak, hogy eldöntse, hol folytatja pályafutását.

Forrás: MTI


Waltner Zalaegerszegről
költözhet Buenos Airesbe
Fotó: MTI


De mi az igazság? Tény, hogy a Boca Juniors csapata június 12-én erősítette meg először, hogy valóban felmerült, két magyar játékossal erősíti meg együttesét. A menedzserek jóvoltából Waltner mellett Éger László, a Dunaferr védőjének neve is felmerült, ám Pedro Pompilio, a Boca alelnöke úgy nyilatkozott, nincs már idő a próbajátékra. "Tizennégy nap múlva kezdődik a bajnokság, Tabarez edzőnek kész játékosok kellenek. Kiszemeltjeink nem utaznak ide, már túl késő ehhez. Nincs időnk tesztelésekre."

Június 13-án, szombaton aztán Waltner mégis repülőre ült, s elutazott Buenos Airesbe, ahol a Boca vendégeként próbajátékon nem, csak orvosi vizsgálaton kellett részt vennie. A hírek szerint a klub évi 250 ezer dolláros fizetést kínált neki, ami magyar viszonylatban nagy pénznek számít.

A La Nacion szerint a Boca gondjait az okozza, hogy a csapat legjobbja, Juan Román Riquelme a Barcelonához szerződött. Így aztán meg kell keresni a megfelelő utódot, erre a lap egy tizenhetes listát tett közzé, rajta Waltner nevével.

A kiszemeltek névsora:
Waltner Róbert, Sosa, José Cardozo, Esteban Fuertes, Nicolás Pavlovich, Ernesto Farías, Luciano Figueroa, Palermo, Oseas, Romario, Sebastián Abreu, Walter Pandiani, Iván Zamorano, Richard Morales, Leonardo Biagini, Jorge Serna és Diego Alonso.

Hogy mindez nem vicc, annak jártunk utána több argentin honlapon. A Futbol Argentino szerint Waltner július 22-én, hétfőn mutatkozott be a közönség előtt, ekkor öltött ugyanis először szerelést, hogy részt vegyen a csapat edzésén. A Clarín nevű napilap szerint, amennyiben Waltner nem felel meg a szakvezetésnek, egy brazil csatárral helyettesítik.

Waltner sorsa talán a hét közepére eldől. A hazai bajnokság ugyanis ugyanúgy megkezdődik, mint az argentin, így sokáig nem lehet húzni a dolgot. A hírek szerint a Boca két évre szerződtetné a csatárt, s a szerződést jelenleg a Buenos Aires-i magyar konzulátuson fordítják.