Vágólapra másolva!
Úgy látszik, idén nyáron csak az angol kluboknak van pénze arra, hogy csillagászati összegeket költsenek új futballistákra. A Manchester 30 millió fontot adott ki a Leeds középhátvédjéért, Rio Ferdinandért, és lehetséges, hogy hamarosan a Liverpool is tízmilliós nagyságrendben vásárol új focistát. A Vörösök kiszemeltje a Blackburn Rovers ír szélsője, Damien Duff, aki a világbajnokságon is remekül futballozott.

A Liverpool a 2000-2001-es idény sikersorozata (a csapat öt kupát nyert meg) az előző szezont üres kézzel fejezte be, és ez természetesen elgondolkoztatta a trénert, Gérard Houlliert.

A francia szakember igyekezett felfrissíteni a keretet, és máris közel húszmillió fontot költött el: Bruno Cheyrou, El Hadji Diouf és Salif Diao érkezett a klubhoz - igaz, az utóbbi majd csak valamikor a szezon közben csatlakozik a Vörösökhöz. Az edző szerint ez azonban még nem elég ahhoz, hogy a csapat elég esélyes legyen a bajnoki aranyéremre, ehhez Houllier elgondolása szerint még egy villámgyors, remekül cselező szélsőre lenne szükség, aki megfelelő beadásokkal tudja ellátni a befejező csatárokat.

Ez a leírás tökéletesen illik a Blackburn Rovers saját nevelésű, ír válogatott játékosára, Damien Duffra, aki idén töltötte be 23. életévét, vagyis ideális korban van. A szélső a világbajnokságon is remekelt, szabályosan szinte nem is tudták elválasztani a labdától, négy mérkőzés alatt több mint húsz alkalommal szabálytalankodtak vele szemben, és piaci értéke alaposan megnőtt a World Cup ideje alatt.

A Premier League végeredménye/sport/focivilag/20020511apremier.htmlLiverpool Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27020

A Blackburn ráadásul most akár hajlandó is lehet megválni tőle, hiszen a focista szerződéséből két év van hátra, és a jelenleginél jobb körülmények között aligha tudnák eladni őt. Duffnak új kontraktust ajánlottak, amit azonban a focista egyelőre nem írt alá, így a Rovers vezetősége hajlandó lehet a tárgyalásra. Erre utal a csapat edzőjének, Graeme Sounessnek a nyilatkozata is.

"A Liverpool valóban megkeresett bennünket, és megkérdezték, hogy Duff eladó-e, a válaszunk pedig kategorikus nem volt. De a megfelelő ajánlat esetén elképzelhető, hogy mást válaszolnánk, nem vagyunk ugyanis olyan helyzetben, hogy egy visszautasíthatatlanul magas ajánlatra is nemet mondjunk" - jelentette ki a skót szakember.

Ez a visszautasíthatatlan ár azonban húszmillió font körül lehet, a Blackburn ugyanis minimum ennyire taksálja az ír szélsőt. Egyelőre csupán a Liverpool érdeklődött Duff iránt, de a zuhanyhíradó szerint a Manchester United mestere, Alex Ferguson is szívesen látná a csapatban a támadót.

A Vörös Ördögök ráadásul annyiban kedvezőbb helyzetben vannak, hogy nem csak pénzben fizethetnek: Souness ugyanis már fél éve szemet vetett a MU támadójára, Dwight Yorke-ra, aki Manchesterben manapság már kispadosnak sem számít. A Blakcburn egyszer már bejelentkezett a trinidadi támadóért, de nem volt hajlandó megfizetni a manchesteriek által kért hatmillió fontot. Most viszont Duffért cserébe őt (na meg egy tekintélyesebb summát) is megkaphatják, és így ismét összeállhatna a Yorke-Cole duó, amely 1999-ben meghozta a triplázást a MU számára.