Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-címvédő Újpest futballcsapatának pénteki évadnyitó sajtótájékoztatóján bemutatkozott az új edzői stáb, a csapatot a szlovák Molnár László irányítja majd. A lila-fehér gárda Horváth Ferencen kívül további válogatott játékosokat is leigazolt, valamint néhánnyal jelenleg is tárgyalásokat folytat.

Az érkezők között van Farkas Balázs (Győr), Rósa Henrik (Dunaferr) és Juhár Tamás (Vasas), s még folynak a tárgyalások Tóth Norberttel (Vasas). A klub hivatalos honlapja szerint a magyar válogatott Horváth Ferenc is a Megyeri úton folytatja a pályafutását: Gyulay Zsolt klubigazgató mint elmondta, sikeres tárgyalások után Horváth két évre szóló szerződést írt alá az Újpest FC-vel. A válogatott csatár - aki a Maccabi Tel-Avivból igazol Magyarországra - a péntek délutáni edzésen már a csapattal együtt készült a szombati Szuperkupa-döntőre.

Újpesten egyébként továbbra is folytatódik a stadionrekonstrukció, amelynek a leglátványosabb jele a Megyeri úti oldalon készülő többszintes épület. A klub egyéves szerződést kötött a Puma Hungária Kft.-vel, így a csapat a világhírű sportszergyártó cég felszerelésében játszik a július 27-én kezdődő bajnoki idényben.

Ami pedig a szombati kupadöntőt illeti: a siófoki stadionban végleg gazdára talál a Szuperkupa serlege. Az Újpest-Zalaegerszeg összecsapás győztese a négymillió forint mellett elteheti emlékbe a díszes trófeát. A vesztes csapat 2 millió forinttal vigasztalódhat, s az MLSZ a finálé valamennyi résztvevőjének emlékérmet ad. A 20.30 órakor kezdődő találkozót Juhos Attila vezeti.