Vágólapra másolva!
Az olasz élvonal újoncaira, köztük a Regginára a várakozásnak megfelelően a kiesés elleni harc vár a Serie A-ban. A klubok éppen ezért megpróbálják lehetőségeik szerint megerősíteni keretüket, de ez az anyagiak hiányában meglehetősen nehéz dolog. A Reggio Calabria-iak eddig a japán válogatott Nakamurát, valamint a paraguayi Paredest szerezték meg.

Az 1976. július 16-án Asunciónban született Carlos Humberto Paredes az Olimpiában kezdte pályafutását (1995-ben mutatkozott be hazája élvonalában), és egészen 2000 nyaráig ott futballozott.

Nem eredménytelenül, hiszen ez idő alatt öt bajnoki címet nyert klubjával. A válogatottban már az 1998-as világbajnokságon is szerepelt, de igazából a mostani kvalifikációs sorozat alatt lett alapember.

Két évvel ezelőtt a portugál FC Portóba szerződött, ahol eleinte nem ment neki a játék, de az utóbbi hónapokban már ott is rendszeresen játéklehetőséget kapott. Jól szerel, keményen futballozik, de a labdával is jól bánik, és a fejjátéka sem hagy kívánnivalót maga után.

Játékát sokszor az argentin Diego Simeonéhoz szokták hasonlítani, bár Cesare Maldinit inkább Marco Tardellire emlékeztette. Paredes a világbajnokságon sem teljesített rosszul, így az újonc Reggio Calabria-i gárda lecsapott rá, szeptembertől ő is a Serie A-ban folytatja.