Vágólapra másolva!
Csütörtökön hetekig tartó huzavona után eldőlt, hogy a Kispest-Honvéd is indulhat a labdarúgó NB I 2002/2003-as idényében. A klub vezetői a többszörösen módosított határidő utolsó pillanatában benyújtották a részvételhez szükséges papírokat.

"A fővárosiak 102 millió forintról szóló garanciát tettek le" - mondta Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető-igazgatója. "Ebből 72 millió a bankgarancia, míg 30 milliót a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium ígért. A tárca a stadion fenntartására korábban ajánlott összeget utalja majd át."

A liga elnöksége és a versenybizottság azt vette alapul, hogy a sportszerűség jegyében a pályán elért eredmények határozzák meg az indulók kilétét. "A sportszerűség mellett jogilag is szabályos döntés született" - tette hozzá Muszbek. Az MLL a tizenegy további élvonalbeli csapat kezdeményezésére vagyongondnokkal ellenőrizteti a Kispestet.

"Játékost vásárolni nem igazán tudunk" - mondta Kiss Zsolt, a klub egyik tulajdonosa. "A célunk a meglévő futballisták megtartása, a saját nevelésű fiatalok beépítése és az, hogy a szezon végén ne kelljen búcsúznunk."

Késő este arra is fény derült, hogy nagy valószínűség szerint új edzővel kezdi az idényt a Kispest: az eddigi szakvezetővel, Détári Lajossal várhatóan szerződést bontanak, s helyére egykori játékostársa, Fitos József kerülne. "Mivel a liga csütörtökön rendben találta a nevezésünket, módosult a helyzet" - mondta Koncz László, a klub egyik tulajdonosa. "Az új befektetők változásokat szeretnének, s ezek közé tartozik az edzőkérdés is. Egyelőre még senkivel sem állapodtunk meg, de valóban folyik a tárgyalás Fitos Józseffel."

Az MTK Hungária és a Ferencváros vezetői is aláírták a közös vagyonértékű jogokról szóló megállapodást, így a két csapat indulása elé sem gördül akadály. A csütörtöki határozatokat az MLSZ elnökségének a szombati ülésen jóvá kell hagynia.

Az MLL versenybizottsága elkészítette az NB I 2002/2003-as őszi idényének sorsolását.

Az első forduló párosítása:
július 26., péntek:
MTK - Videoton 18 ó

július 27., szombat:
Kispest - Zalaegerszeg 16.30 ó
Dunaferr - Újpest 17 ó
Sopron - Debrecen 17 ó
Békéscsaba - Győri ETO 17 ó
Siófok - Ferencváros 19.30 ó