Vágólapra másolva!
Az MTK NB I-es labdarúgó-csapatát feltünő csend vette körül mostanság, ám a patinás klub hívei remélik, annál hangosabb sikerek övezik majd a kedvencek szereplését. Sokan azonban attól tartanak, még a dobogót sem sikerül majd elérniük Illéséknek, elvégre a riválisok eddig lényegesen jobban erősítettek. Összességében ezen a véleményen van Egervári Sándor is, aki kétévi dunaújvárosi edzősködés után tért vissza a Hungária körúti együttes kispadjára.

- Egyetért a külföldiek korlátlan szerepeltetésével?
- Semmiképpen sem. A sportág érdekében szerencsétlen döntés született, ennél lehetett volna jobb megoldást is találni. Már csak azért sem lett volna szabad elsietni ezt a határozatot, mert a fiatalok ezt követően még nehezebben kerülhetnek a "tűz" közelébe. Az edzőbizottság is azt javasolta, hogy maradjon az eddigi formula, azaz egy időben csak öt légiós lehessen a pályán. Az MTK szereplését ugyan nem befolyásolja, hogy immáron nem limitálják a külföldiek szerepeltetését, de azt mondom, bárcsak befolyásolná. Örülnék ugyanis, ha olyan külföldit szerződtethetnénk, aki azonnal beépíthető lenne az együttesbe.

- Ön szerint mely csapatok vásároltak be legjobban a nyári átigazolási piacon?
- A ZTE folyamatosan erősödött, továbbá az FTC és az Újpest is remek labdarúgókkal gazdagodott, s ami szintén fontos, mennyiségileg is gyarapodtak az említett együttesek.

- Ezzel arra céloz, hogy közülük kerülhet ki a leendő aranyérmes is?
- Igen, azt mondom. A magyar futball szempontjából szurkolunk a nemzetközi kupában induló ZTE, FTC, Újpest hármasnak, s nem kétséges, ez a trió a legesélyesebb a bajnoki címre is. Nyilvánvaló, hogy mi is nagyon szeretnénk felkapaszkodni a dobogóra, de pillanatnyilag el kell ismernünk, a riválisok a minőségi igazolásaiknak köszönhetően esélyesebbek nálunk. Ezért is örülnénk, ha az első három hely valamelyikét elcsípnénk.

Bánki József