Vágólapra másolva!
A Costa Rica-i válogatott becsülettel helytállt a világbajnokságon, aminek hasznát most kezdik érezni a játékosok, hiszen többen közülük európai csapatokhoz szerződtek. Így tett a hátvéd Gilberto Martínez is, aki sallangmentes, elegáns játékával az olasz Brescia vezetőit győzte meg arról, hogy érdemes őt leigazolni.

A nagy munkabírású futballista 1979. október elsején született az ország déli részén fekvő Dulce-öböl melletti Golfitóban. A település arról nevezetes, hogy a jelen egy másik Costa Rica-i válogatottja, Alexánder Castro is ott látta meg a napvilágot, ráadásul ugyanabban az esztendőben, mint Martínez.

Gilberto Martínez20020530gilberto.htmlKlubok zsarolják Costa Rica válogatottját20020331klubok.html

A família (tizenegy csemete!), a papa munkavállalásától függően elég sok városban élt, így Gilberto is több csapatban futballozott gyermekkorában. 1997-ben végre eljutott a Saprissához, ahol megfelelt a próbajátékon, így az ország egyik legnépszerűbb klubjában futballozhatott. Élvonalbeli játékosnak csak 2000 óta vallhatja magát Gilberto, aki a jelenlegi szövetségi kapitány, Alexandre Guimaraes felfedezettje, az ő első mérkőzésén, a Guatemala elleni pótselejtezőn volt először kezdő a nemzeti tizenegyben. 1999-ben az ifjúsági válogatottal ott volt a korosztályos világbajnokságon. A válogatottban a közönség kedvencének számít, beceneve: Tuma.