Vágólapra másolva!
Hét játékosától megválik a Real Madrid labdarúgócsapata - erősítette meg Jorge Valdano, a klub sportigazgatója kedden. Az argentin világbajnok labdarúgó, aki korábban játszott a spanyol fővárosban, sőt edzője is volt a királyi gárdának, úgy véli: a jelenlegi harminckettes keretet huszonötösre kell csökkenteni. A klub közben a Siemens cégben új főszponzorra lelt.

"Jelen pillanatban harminckét labdarúgónk van, de csak huszonötöt szeretnénk megtartani. Ezért meg kell találnunk azt a hét játékost, akinek a legkisebb esélye van arra, hogy játsszon. Nem kellemes szituáció, mert nehéz megválni a futballistáktól. Új játékost nem akarunk szerződtetni, de azért körülnézünk a piacon" - jelentette ki Valdano a klub sajtótájékoztatóján.

A klub egyelőre nem szerződtetett új játékost, de várhatóan visszatér a csapathoz a tavaly kölcsönadott Esteban Cambiasso és Fernando, míg Javier Portillo, Raul Bravo, valamint Oscar Minambres a B csapatból kerül fel a legjobbak közé.

Hogy ki lehet a hét távozó, arról csak találgatások láttak napvilágot. A bosnyák Elvir Baljic már korábban a török Galatasarayhoz szerződött, a brazil Flavio Conceicao az angol Chelsea-be szerződött, míg a kameruni Geremi a Middlesbrough-ban folytatja pályafutását. A spanyol napilapok úgy tudják, Albert Celades, Edwin Congo, Ivan Campo, Savio Bortolini és Pedro Munitis lehet az, aki ősztől már nem a madridi gárda mezében kergeti a labdát.

A Siemens információs és mobilkommunikációs részlege lett a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid új főszponzora. A hároméves megállapodásról szóló szerződést kedden írták alá a spanyol fővárosban. Az együttműködésnek köszönhetően a királyi gárda mobiltelefonnal rendelkező szurkolói ezentúl SMS-ben is értesülhetnek a klub életének fontosabb eseményeiről, sőt "Real-díszítésű" készülékeket is vásárolhatnak.

Pincési László