Vágólapra másolva!
Szombaton indult el Argentínába, az arrafelé rendkívül népszerű Boca Juniors együtteséhez próbajátékra, ám kedden már indult is vissza Magyarországra Waltner Róbert, a ZTE csatára. Mindezt Lang Józseftől, a zalai egyesület elnökétől tudtuk meg, a közkedvelt sportvezető ugyanis beszélt a csatárral, Waltner pedig jelezte, hogy hamarosan hazatér.

Ennek viszont a ZTE elnöke örül, hiszen véleménye szerint a támadó góljai is nagyban hozzájárultak a kék-fehérek bajnoki címéhez. Mások azonban már nem ennyire elnézőek a klubon belül Waltner rohangálásai miatt. A labdarúgó ugyanis már télen is rengeteg csapatnál megfordult, az őt képviselő Simon János nevével fémjelzett menedzseriroda évek óta igyekszik kedvező szerződést kialakítani a számára, ám eddig nem jártak sikerrel. Mint most, a Boca Juniorsnál sem, ám a Zeténél többen úgy vélik, Waltner egyre nevetségesebbé teszi magát azzal, hogy a menedzserek instrukciója alapján minden kalandba belevág, ahelyett, hogy már hetek óta készülne a ZTE-vel a bajnokságra, a Bajnokok Ligája selejtezőre, no meg például a szombaton, a Siófokon rendezendő Újpest elleni Szuperkupa fináléra.

Mindenestre Waltner sorsa a jelek szerint a Bocánál eldőlt, a center kedden, magyar idő szerint este fél nyolckor indul haza Buenos Airesből. A Waltner mellett érvelők, és az őt kritizálók mellett azonban a legfontosabb, hogy miként vélekedik a csatár hazatéréséről Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője.

Hogyan tovább, ZTE?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=40343

"Örülök, hogy visszatér hozzánk Waltner, számítok is rá a jövőben, ám feltétlenül jobb lett volna, ha már korábban együtt készül a többiekkel. A felkészülés elején orrsövényferdülése miatt kisebb operáción esett át, most pedig ismét próbajátékon volt, vagyis sok tréninget kihagyott, ezért sem tudok pontos képet alkotni arról, milyen fizikai állapotban van. Remélem, minél előbb behozza a lemaradását, ugyanis nagy hasznára lehet a csapatnak ősszel is. Hasonló a helyzet Vincze Ottóval, aki néhány tréning alatt bebizonyította, hogy remek futballista, ám mivel ő is később kezdte el az alapozást Cottbusban, neki is van mit bepótolnia. Egyelőre tehát nem tudok, és nem is akarok az alapcsapaton gondolkodni, készülünk 'ezerrel', a többi pedig úgyis a pályán derül majd ki."

Bánki József