Vágólapra másolva!
A Ferencváros öltözőjében nem téma a Magyar Labdarúgó Liga illetékeseinek hétfői határozata, ráadásul a játékosok és a szakmai stáb is tisztában van azzal, hogy a zöld-fehér vezetők pótolni fogják és a csütörtöki határidőig benyújtják a hiányzó dokumentumokat, így nem lesz akadálya a bajnoki indulásának. Garami József elsősorban nem is a liga döntéséről, hanem a Fradi bajnoki esélyeiről, valamint a riválisok erősítéseiről nyilatkozott.

- A Ferencváros bajnoki esélyeit mennyiben erősíti, vagy gyengíti a tény, hogy a liga a következő szezonban nem limitálja a külföldiek szerepeltetését?
- Nálunk ez nem probléma. Eddig is általában négy-öt külföldi futballistát szerepeltettünk egyszerre a csapatban, s valószínűleg ezen a jövőben sem változtatunk.

- Ön szerint melyik együttes erősödött a leginkább a nyári átigazolási időszakban?
- Számomra úgy tűnik, leginkább az Újpest erősödött meg, a lilák sok jó futballistát szerződtettek. Ami érdekes és feltűnt nekem, hogy a klubok a korábbinál lényegesen bátrabban igazolnak külföldről, de a legfontosabb, hogy egyre jobb futballisták érkeznek az NB I-be. Igaz, ezt a tételt majd a pályán kell bizonyítaniuk a frissen szerződtetett labdarúgóknak.

- S mit gondol, mely együttesek a legesélyesebbek a bajnoki aranyéremre?
- A ZTE, az MTK, az Újpest, de természetesen magunkat is ebbe a vonulatba sorolom. Ám, hogy a végén ki örülhet, az a jövő, pontosabban a jövő nyár kérdése.

Bánki József