Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy két héttel ezelőtt az olasz lapok tényként közölték a holland középpályás, Edgar Davids Rómába szerződését, mára úgy tűnik, hiba csúszott az átigazolás számítgatásaiba, és meghiúsul a Pitbullnak becézett holland klubváltása.

A hirtelen fordulat hátterében természetesen anyagi okok állnak: amíg a Juventus a hollandért cserébe a brazil középpályás, Francisco Lima mellett 11 millió font körüli összeget akar, addig a kérő, az AS Roma mindössze 8 millió fontot kínál érte.

A két klub közti, láthatóan zsákutcába jutott tárgyalás ellenére Fabio Capello, az AS Roma menedzsere bizakodó Davids szerződtetését illetően. "Amennyiben teljesíthető lesz a Juventus által kért összeg, aláírjuk a csereüzletet" - mondta a Roma főnöke.

Az üzlet létrejöttét tovább bonyolítja, hogy az alku másik tárgya, Francisco Lima nem nézi jó szemmel a fölötte történő alkudozást. A brazil kerek-perec kijelentette, hogy esze ágában sincs távozni Rómából. "Minek mennék a Juventushoz? Jelenlegi klubomnál akarok maradni, mert jól érzem itt magam, és ráadásul egy évig még a szerződésem is ideköt" - mondta a 29 éves Lima.

Pircs Anikó