Vágólapra másolva!

A nap játékosa: Wálter Centeno (AEK Athén)

Ezekben a napokban bizony nem egy labdarúgó élvezi, hogy az elmúlt hónapban nyaralás helyett a Távol-Kelet legszebb stadionjaiban izzadt a labdarúgó-világbajnokság ürügyén. A vébé meglepetéscsapatai közül különösen a szenegáliak, a koreaiak és a Costa Rica-iak játékosai keresettek a piacon. A görög AEK Athén a közép-amerikaiakra vadászik, Wright után a napokban Centenót is szerződtette.

Forrás: soccerage.com A Costa Rica-i válogatott játékmestere, Wálter Centeno Correa 1974. október 6-án született Palmar Suron. A helyi csapat után, ahol egykoron édesapja is játszott, a Goicoechea nevű egyesületben folytatta pályafutását, majd egy évet eltöltött a Belénben is, és 1996 óta volt a Deportivo Saprissa futballistája.

Az ország egyik legnépszerűbb csapatával két bajnoki címet nyert, az elmúlt másfél évben kitűnően futballozott, kiszorítva a válogatott kezdő tizenegyéből Wílmer Lópezt. Centeno jól cselez, néha túlságosan is sokáig tartogatja a labdát, de az utóbbi időben védekező munkája is sokat javult.

Pályafutása elején meglehetősen sok piros lapot kapott heves temperamentuma miatt, de ezen is sikerült javítania. Szeret zenélni, kedvenc zenekara az ír U2. A 174 centiméter magas, 70 kilogramm súlyú középpályás ötéves szerződést írt alá a görög fővárosban, amelynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Az 53-szoros válogatott labdarúgó (hat gól) honfitársával, a hátvéd Mauricio Wrighttal érkezik Athénba.

Wálter Centeno20020528walter.htmlÚt a vébére - Costa Rica20020407uta7.html