Vágólapra másolva!
Amikorra már-már minden akadály elhárult volna Fehér Miklós átigazolásának útjából, kiderült a Porto labdarúgócsapata komoly kompenzációs összeget követel a játékosért. A csatár ügye valószínűleg bíróság elé kerül majd, ám ha ez nem jött volna közbe, akkor a Benfica vezetői a szerdai hivatalos sajtótájékoztatón, már bemutatták volna új labdarúgójukat.

A Benfica kész szerződtetni Fehér Miklóst, az FC Porto magyar válogatott labdarúgóját, ám úgy tűnik, a Győr egykori támadója révén fellángol a két klub között az ellenségeskedés. A Porto, amely korábban kétszer is kölcsönadta a játékost (előbb a Salgueirosnak, majd a Bragának) úgy véli, a Portugáliában, a klub kötelékében eltöltött idő alatt Fehér sokat fejlődött, emiatt a csapatot megilleti a mintegy négymillió eurós (995 millió forintos) kompenzációs összeg. Pinto da Costa, a Porto elnöke a portugál O'Jogo napilapban úgy nyilatkozott, nem hajlandó többet mondani az ügyről, amely valószínűleg bíróság elé kerül.

Lehet magyar focistábol világsztár? http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=26844

A két klub közötti versengés legutóbb portói győzelemmel ért véget, a hét végén a litván Edgaras Jankauskast ugyanis sikerült elhappolni a Benfica orra elöl. Fehér és ügynökei, Jose Veiga, valamint Carlos Janela már többször találkoztak a Benfica elnökével, Manuel Vilarinhóval, valamint a klub technikai igazgatójával, Luis Filipe Vieirával.

A Benficában Fehér ismerősökre lelne, hiszen korábbi csapattársai közül Andrade, Tiago, Ricardo Rocha (mindhármat a Bragából ismerheti), Peixe, Goran Drulovic és Joao Manuel. (Porto) is Lisszabonban játszik.

A klub egyébként szerdán tartotta sajtótájékoztatóját, ahol tűzijátékkal egybekötött showműsor keretében bemutatták a szurkolóknak az új igazolásokat. Cristiano, Peixe, George Jardel és Anderson mellé Miki talán a szezon kezdetére csatlakozhat.

Pincési László