Vágólapra másolva!
Feljelentik a ligánál és a bíróságon is Détári Lajost az NB I B-be kiesett Vasas labdarúgócsapatának vezetői, mert szerintük az edző szerződést szegett. Úgy vélik, érvényes megállapodást kötöttek a kispesti szakemberrel a vezetőedzői poszt betöltésére, ám ő nem vette fel a munkát.

Pénteken délután két órakor Iványi Károly, a Vasas labdarúgócsapatának klubigazgatója közölte, hogy egy plusz egyéves megállapodást kötöttek Détári Lajossal, a hatszoros világválogatott játékosból lett kispesti edzővel. Détárinak és stábjának hétfőn kellett volna munkába állni, ám már pénteken este - a Vasas-vezetők inkorrekt magatartására hivatkozva - úgy nyilatkozott az edző, befejezett minden tárgyalást a klubbal.

Détári péntekig mentheti meg a Kispestet/sport/magyarfoci/20020708detari.htmlCsábi József a Vasas edzője/sport/magyarfoci/20020708csabi.htmlMinek ezeknek pénz meg stadion?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32985

Ennek ellenére a Vasas-vezérek tegnap edzésre várták Détárit, ám ő nem jelent meg a Fáy utcában. Ezért Iványiék úgy döntöttek, hogy szerződésszegés miatt a ligánál eljárást kezdeményeznek ellene, és a bíróságon is feljelentik. Iványi szerint a birtokában lévő megállapodás minden kérdésre kitér, tehát arra nem hivatkozhat az edző, hogy ő nem szerződést írt alá.

Détári Lajos azt mondta, hogy a Vasas vezetői péntek délután két órakor már újságoknak nyilatkoztak a vele kötött megállapodásról, holott ő csak húsz perccel később érkezett a Fáy utcába tárgyalni. Különben is abban állapodtak meg, hogy pénteken fél ötkor kell választ adnia, hogy elfogadja-e a Vasas ajánlatát. Éppen ezért úgy érzi, neki van igaza, inkorrektek voltak vele szemben, s nyugodt lelkiismerettel áll az esetleges per elé.

Burkovits Ferenc