Vágólapra másolva!
Diego Armando Maradona, a Barcelona egykori sztárjátékosa melegen ajánlja Joan Gaspart klubelnök figyelmébe Juan Román Riquelmét, a Boca Junior bálványként imádott középpályását. A katalán klub régóta kacérkodik a 23 éves középpályás leszerződtetésével, s Maradona szerint ez a lépés egy csapásra megoldaná a csapat szakmai problémáit.

"Romy egy pillanat alatt talpraállítaná a csapatot, és talpra ugrasztaná játékával a Nou Camp közönségét. Ezért kezeskedem. Ha Gaspart elszalasztja ezt a lehetőséget, akkor nem normális" - így Maradona.

Riquelme Maradona tízes számú mezét viseli a Boca csapatában, s Argentínában a Pibe de Oro, azaz Aranyfiú méltó utódjának tartják. 1996-ban, 17 évesen érkezett a csapathoz, november 10-én az Unión elleni bajnokin debütált. Azóta ő volt a Bombonera stadion kedvence, viszont nem tudta beverekedni magát a legutóbbi világbajnokságon részt vett argentin válogatottba, miként egykori - és talán jövendőbeli - klubtársa, Javier Saviola, a "Nyulacska" sem.

FC Barcelonahttp://www.fcbarcelona.com/select_language.sps

Riquelmének nyolc testvére van, május közepén egyik öccsét elrabolták, s csak 160 000 dollár váltságdíj fejében engedték szabadon. Ekkor a játékos azzal fenyegetőzött, hogy befejezi a futballt.

Ch. Gáll András