Vágólapra másolva!
A brazil Zico megegyezett a Japán Labdarúgó Szövetséggel, így ő lett a válogatott szakvezetője. Az 1994-ben visszavonult, 49 éves Zico tavaly januárig a Kashima Antlers technikai igazgatója volt, s az ázsiaiakat a vb második köréig vezető francia Philippe Troussiert váltja a kispadon.

Az egykori brazil válogatott labdarúgó, Zico elfogadta a Japán Labdarúgó Szövetség felkérését, s elvállalta a távol-keleti ország labdarúgócsapatának szövetségi kapitányi posztját. A klasszis, aki 1998-ban még Zagallo mellett másodedzőként a brazil nemzeti csapatnál dolgozott, a 2006-os németországi világbajnokság végéig kötött szerződést.

Zico 1978-ban, 1982-ben és 1986-ban is részt vett a világbajnokságon, pályafutását a japán Kashima Antlers csapatában fejezte be 1994-ben. Jelenleg a japán klub alkalmazottja, irányításával a csapat negyedszer lett bajnok.

"Játékosként brilliáns volt, ráadásul megvannak a saját tapasztalatai országunk labdarúgását illetően. A világbajnokságon jól szerepeltünk, de vele még fényesebb jövő előtt állunk" - jelentette ki Tojama Acuko sportminiszter.