Vágólapra másolva!
Szombaton délben dönt a PMFC elnöksége és az NB I B-s labdarúgó-csapatot működtető PMFC Sport kft. tulajdonosi köre arról, hogy elvállalja-e Pécs a Kispest NB I-es indulási jogát. A Kispest számára a PMFC az utolsó szalmaszál, ha nem tud megegyezni a pécsi klubbal, akkor nem csupán az élvonalból tűnik el, hanem egyenesen harmadosztályú lesz.

Pécsett, a PMFC vezetésén belül két tábor van. Az egyik nagyon szeretné az NB I-et, a másik már nem annyira, főleg azok után, hogy át kellene vállalni a kispestiek tartozását, amiről a Mecsekalján úgy tudják, hogy az megközelíti a 250 millió forintot. Információink szerint az ötletet nem támogatók közé tartozik dr. Toller László pécsi polgármester, a PMFC elnöke is.

Ha az elnökség és a tulajdonosok úgy döntenek, hogy Pécsett irány az NB I, akkor azt még jóvá kell hagyni a pécsi önkormányzat - amely 49 százalékban tulajdonos a klubban - közgyűlésének. Annak soros ülése legközelebb csak augusztus végén esedékes, ezért mihamarább rendkívüli ülés összehívására van szükség.

Búcsúzott a Kispest az Intertotó-kupától/sport/magyarfoci/20020629bucsuzott.html

Ha meg is lenne az elvi hozzájárulás, jön a leglényegesebb kérdés: honnan lehetne annyi pénzt szerezni, amennyi az élvonalhoz szükséges. A közadakozás nem biztos, hogy járható út lenne Pécsett, hiszen 2000. februárjában már egyszer megvásárolta a PNB-s jogot (akkor így hívták a legmagasabb osztályt) a PMFC a Gázszer FC-től, az idény végén viszont kiesett a magyar élvonalból. Vagyis sok pénz árán a szezon végén ugyanoda (a második ligába) került, ahol az év elején is volt.

Horváth László