Vágólapra másolva!
Ronaldo négymillió dolláros követelést támasztott a svájci órákat gyártó Montega céggel szemben - közölte csütörtökön a társaság egyik jogásza.

A Montega 5,2 millió dolláros szerződést kötött az Inter csatárával, amely értelmében Ronaldo reklámozza az R9-es fantázianévre keresztelt új terméküket. A kontraktus értelmében a labdarúgónak jutalék is jár, méghozzá az új óratípusból származó bevétel három százaléka, amelyet a világbajnok a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására ajánlott fel.

A cég azonban a kezdőrészletet jelentő 1,2 millió dollár után felfüggesztette a focista tiszteletdíjának folyósítását, amikor Ronaldo térdsérülést szenvedett, s a kihagyással mellékszerepre kényszerült az olasz bajnokságban.

A nap játékosa: Ronaldo (Brazília)20020626anap.html

Alain Macaluso ügyvéd elmondása szerint a fizetésmegvonásra azért került sor, mert a szerződés záradékában részletesen benne foglaltatnak a feltételek, amely szerint az R9 típus reklámkampánya alatt Ronaldónak egészségesnek kell lennie.

A labdarúgó védője, Cyrille Piguet válaszul csak ennyit mondott: "A múlt héten fellebbezésünkre a genovai bíróság megerősítette, hogy a Montega 4 millió dollárral adósa kliensemnek."

Pircs Anikó