Vágólapra másolva!
Botrányszagú a levegő Torinóban, ahol több, ismert labdarúgó keveredett prostitúciós botrányba. A Juventus és a Torino néhány játékosán kívül egykori labdarúgók, köztük egy parlamenti képviselő is jelen volt a szépségszalonként álcázott bordélyházában, amikor a rendőrség rajtuk ütött.

A botrány azután pattant ki, hogy a városi rendőrség ellenőrizte a Viva Lain nevű szépségszalont, ahol több mint harminc, többnyire, román, brazil, marokkói, ukrán és bolgár prostituáltat találtak. A hír gyorsan elterjedt, miszerint élvonalbeli labdarúgók is tartózkodtak az ellenőrzéskor a "kupiban", ám ezt a labdarúgók cáfolták.

"Az egész egy szegényes fantázia szüleménye, kikérem magamnak, hogy a nevemet ilyesmibe keverjék" - nyilatkozta felháborodottan Alessio Scarchilli, a Torino középpályása. Hogy ő ott volt-e, nem bizonyított tény, mindenesetre szerdán már egy, a neve elhallgatását kérő játékos elismerte, ötszáz fontot fizetett a szexuális szolgáltatásokért.

Csütörtökre aztán nevesítették a botrányhősöket. Kiderült, hogy a városi rangadón a Juventust a komplett védelem, Juan Pablo Montero, Igor Tudor és Mark Iuliano képviselte, de állítólag Nicola Amoruso és Athirson is "arra járt". A Torinóból Alessio Scarchilli, valamint Simone Vergassola, a Veneziából Andrea Magallanes számított állandó kuncsaftnak. Ami még inkább az érdeklődés középpontjába emelte a botrányt, az két, egykori labdarúgó nevének gyanúba keveredése. A Torino egykori játékosa, Roberto Cravero mellett kiderült, hogy a Juve egykori középpályása, Massimo Mauro is a vendégek között volt. Márpedig Mauro a közéletben sem ismeretlen, 1998 és 1999 között a Genoa elnöke volt, 2001-ig pedig a szociáldemokrata párt parlamenti képviselőjeként dolgozott.

Alkalmi bordély volt a torinói hullaház/nagyvilag/20010613alkalmi.htmlÓkori bordélyház hátráltatja az olimpiát/tudomany/tarsadalom/20020318bordelyhaz.htmlMelyik focistával töltenél el 1 napot?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43305

"A hely illegális tevékenységét remekül álcázták, A lányok masszőrök voltak, és olyan szerződést kötöttek, amelyben megígérték, nem bocsátják áruba testüket. A helyzetet bonyolítja, hogy a házkutatás során kannabisz, hasis és kokain is előkerült" - erősítette meg Sergio Molina ügyész.

Pincési László