Vágólapra másolva!
A pénteki határidő ellenére híre-hamva sincs befektetőnek Kispesten, márpedig a Hivatásos Labdarúgó Liga illetékesei jelezték: amennyiben a klub július 5-ig nem mutat be 140 millió forintos bankgaranciát, nem kap rajtengedélyt, mi több, a harmadosztályba sorolhatják vissza.

Drámai tehát a helyzet a Bozsik-stadionban, s a vezetők dolgát csak nehezíti, hogy a játékosok felé való tartozások határideje is pénteken jár le, s ha a kispesti vezetők ezt sem képesek kiegyenlíteni, úgy a futballisták szabaddá válnak.

Márpedig a szabadon igazolható piros-fekete játékosok iránt nyílván nagy lesz a kereslet, ami érthető, az viszont abszolút nem, hogy miként kerülhetett ilyen megalázó helyzetbe a nagy múltú egyesület. Ezek után talán nem véletlen, hogy tíz napja a kispesti sporttelep környékén sem látták Koncz Lászlót, a kft. egyik tulajdonosát, noha a múltban ő volt, aki elsősorban képviselte a kispesti vezetést a nyilvánosság felé.

Búcsúzott a Kispest az Intertotó-kupától/sport/magyarfoci/20020629bucsuzott.html

Mostanában azonban senki sem mer kiállni sem a csapat, sem a szurkolók elé, hogy mi zajlik a háttérben, például mi az igazság abból, miszerint Pécsre eladnák a jogot, a baranyaiak az élvonalban, a kispestiek pedig az NB I/B-ben indulnának. A harmadosztálynál még ez is jobb megoldás, csak éppen közölni kellene már valamit a drukkerekkel. A játékosoknak pedig fizetni kell, különben eltűnik a süllyesztőben a komoly hagyományokkal rendelkező egyesület.

Mint azt Kispesten megtudtuk, egyre kevesebb a remény a megmenekülésre, pontosabban arra, hogy egy tőkeerős befektető kopogtasson a Bozsik-stadionban. Elvégre a 250 millió forintos tartozás kellően riasztó a cégek számára.

Bánki József