Vágólapra másolva!
Először ügynöke, Alexandre Martins útján, majd személyesen is megerősítette Ronaldo, hogy marad az olasz bajnokságban szereplő Internazionale játékosa, és azt is megígérte, hogy a 2002-2003-as szezonban a bajnoki cím, a scudetto megszerzésére vezérli csapatát.

Mindezt telefonon keresztül közölte Massimo Moratti klubelnökkel és a bormiói magaslati edzőtáborban tartózkodó játékoskerettel a zseniális csatár, aki vasárnap Jokohamában két góllal segítette a brazil válogatottat a világbajnoki döntőben Németország ellen. Ezzel egyszersmind szertefoszlatta azokat a madridi reményeket, amelyeket a Realhoz szerződéséhez fűztek a spanyol fővárosban.

Ronaldo legyőzte a németekethttp://www.origo.hu/focivb/20020630brazilia.htmlRonaldo beérte Peléthttp://www.origo.hu/focivb/20020630ronaldo.htmlA Serie A 2002. évi végeredménye/sport/focivilag/20020505aserie2.html

"Ronaldo előbb elmegy nyaralni, s miután kipihente magát, siet az Inter edzőtáborába. Célja a scudetto, a bajnoki cím, s természetesen a kék-feketékkel" - közölte Martins menedzser, majd hamarosan Ronaldo hangja is megérkezett Rióból, telefonon keresztül: "Tudom, hogy a Real Madrid érdeklődik utánam. Az is igaz, hogy hízelgő a kilencszeres Európa-kupagyőztes érdeklődése. De én az Inter játékosa vagyok, az is maradok, és jövőre megnyerjük a bajnokságot! Alig várom már a percet, hogy leteljen a szabadságom, és csatlakozhassam a csapathoz!"

Moratti elnök a vb-döntő óta számos alkalommal kijelentette, hogy Ronaldo az Internazionale játékosa marad. "Ronaldo ára 100 millió euró, ezzel a világ legdrágább labdarúgója" - mondta az Internazionale elnöke.

Ch. Gáll András