Vágólapra másolva!
A francia főváros együttese az előző idényben várakozáson alul szerepelt, és éppen ezért a nyáron igyekszik alaposan megerősíteni játékoskeretét. Eddig főleg brazil játékosok érkeztek a PSG-hez, de tegnap egy argentin futballistát is sikerült megszerezniük Martín Cardetti személyében, aki négyéves kontraktust írt alá.

Cardetti 1975. október 22-én született Río Cuarto városában, és pályafutását a Rosario Central együttesében kezdte el.

Az argentin élvonalban 1995 szeptemberében mutatkozott be az Estudiantes ellen, és az aperturában nyolc mérkőzésen szerepelt, gólt nem ért el. Fél évvel később, a clausurában már jobban ment neki a játék, hiszen ekkor öt találatig jutott.

Mindennek köszönhetően az 1996-97-es idénytől kezdve alapembernek számított a csapatban, és ebben a bajnokságban összesen 13 gólt ért el. Az 1997-98-as szezont ugyan még a Rosarióban kezdte el, ám az első fordulót követően lecsapott rá a River Plate.

Cardettinek itt is gyorsan sikerült beilleszkednie, hiszen első idényében tízszer volt eredményes, és ennek köszönhetően Európában is felfigyeltek rá: a spanyol Salamanca vette meg. A Primera Divisiónban azonban csak egy szezont töltött el, amelyben négy gólig jutott, és mivel a Salamanca kiesett a legjobbak közül, visszatért a Riverbe. Eleinte csak csereember volt, de az elmúlt év kiválóan sikerült a számára: 2001-ben összesen 30 gólt szerzett, és az aperturában gólkirály lett 17 találattal.

Konfliktusba keveredett azonban a klub vezetőségével, mivel nem akarta meghosszabbítani szerződését, így az elmúlt fél évben a tartalékok között szerepelt, de a PSG így is szerződtette.