Vágólapra másolva!
Oroszország követné Anglia példáját, s külföldi szakembert akar futballválogatottja szövetségi kapitányi posztjára. Az olasz Dino Zoff és Alberto Zaccheroni neve mellett Richard Möller-Nielsené merült fel, aki Eb-győzelemre vezette 1992-ben a dán válogatottat.

Az orosz szövetségi kapitány, Oleg Romancev abban a percben lemondott , hogy bizonyossá vált: Karpinék Japán és Belgium mögött végeztek, s nem jutottak tovább a világbajnokság csoportköréből. A moszkvai utcákon törő-zúzó fiatalok ezrei, zavargásokba csapó népelégedetlenség jelezte, Oroszország változást akar, de sürgősen. Az orosz Sport Expressz című napilap megszavaztatta olvasót, s a 14 000 megkérdezett 79,6 százaléka azt követelte, a szövetség hozzon külföldi szakembert a válogatott élére, mert a hazai trénerek tudása nem éri el a nemzetközi szintet.

Könyvajánló


Futball-vb 2002


Zoff mögött egy másik olasz, Alberto Zaccheroni végzett a szavazáson, aki az Udinese, a Milan és a Lazio edzője volt, a Milannal bajnoki címet is nyert. A voksolás harmadik helyén a Dánia szövetségi kapitányaként 1992-ben Európa-bajnok Richard Möller-Nielsen végzett , aki Finnország válogatottjánál is remek munkát végzett.

A Sport Expressz információja szerint két vállalkozó "összedob" évi egymillió dollárt a testületnek, hogy hozzon nemzetközi viszonylatban is neves külföldi szakembert a leszerepelt válogatott élére.

Németh Andrea