Vágólapra másolva!
A világbajnokság nem mindenki számára jelentett felhőtlen boldogságot, jó néhány labdarúgónak a World Cup csak csalódást hozott. Ezek közé tartozott a portugálok középpályása, Paulo Sousa is, aki egyetlen percet sem játszott, és elkeseredésében a minap bejelentette: befejezettnek tekinti pályafutását.

A luzitán gárda nagy csalódást okozott a vébén, a sokak által akár a végső győzelemre is esélyesnek tartott együttes már a csoportmérkőzések során kiesett .

A csapat sztárjai, mint Figo, Ruí Costa vagy Fernando Couto, mind leszerepeltek, a titkos aduként kezelt középpályás, Paulo Sousa pedig egyáltalán nem kapott játéklehetőséget. Igaz, már az is nagy meglepetést jelentett, hogy egyáltalán ott volt a vébékeretben, hiszen az elmúlt egy évben klubcsapataiban sem játszott valami sokat.

Az egykoron a Serie A legjobb játékosának is megválasztott középpályás már vagy két éve nem találja egykori formáját, a görög Panathinaikoszban ráadásul sérülések is kínozták. Az elmúlt fél évet kölcsönben a spanyol Espanyolban töltötte, és itt legalább rendszeresen pályára lépett, ami elég volt a szövetségi kapitánynak, Antonio Oliveirának ahhoz, hogy behívja őt a vébékeretbe.

Kapott is emiatt rengeteg kritikát a portugál sajtótól, és a bíráló hangok igaznak bizonyultak, mert Sousa a vébén sem volt bevethető állapotban, és a luzitánok mindhárom találkozóját a kispadról nézte végig. A középpályás természetesen rendkívül csalódottan vette mindezt tudomásul, és egy tegnap tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette: befejezte pályafutását. A játékos igen csak keserűnek tűnt: "Nem tudom pontosan, hogy miként fogom leélni az életemet mától fogva. Egyszerre érzek keserűséget és boldogságot is".