Vágólapra másolva!
José Antonio Camacho, a spanyol labdarúgó-válogatott szakvezetője kedden annak ellenére bejelentette lemondását, hogy szerződése 2004-ig, a portugáliai Európa-bajnokságig szól. Mindezt Angel María Villar, a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség elnöke jelentette be.

"További két évre volt ajánlatom, de két év az nagyon hosszú idő, és annyit nincs kedvem várni. Minden körülmény mérlegelése után döntöttem a távozás mellett" - áll Camacho közleményében.

Ilyen jók lennének a koreaiak?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42827A spanyolok úgy érzik, kirabolták őkethttp://origo.hu/focivb/20020622aspanyolok.htmlIgazságtalan koreai csodahttp://www.origo.hu/focivb/20020622spanyolorszagkorea.html

Camacho vezetésével a válogatott a legjobb nyolcig jutott, de ott - emlékezetes csalás folytán - gól nélküli meccset játszott, és az azt követő tizenegyes-párbajban vereséget szenvedett a házigazda Dél-Koreától. Camachót és a csapatot hősökként fogadták Madridban, maga a király jött ki eléjük a Barajas repülőtérre, de Camacho végül mégsem a folytatás mellett döntött.

Helyét ideiglenesen Inaki Sáez, az utánpótlás válogatott szakvezetője veszi át. Villar, aki hétfőn este negyed tizenegykor érkezett meg Tokióból a Barajas légikikötőbe, a repülőtéren értesült főtitkárától Camacho döntéséről.

Könyvajánló
Futball-vb 2002


Camacho egyébként cáfolta, hogy azok miatt a sajtókritikák miatt mondott le, amelyeket az Írország és Dél-Korea elleni meccsek után kapott, merthogy rosszul cserélt volna.

Ch. Gáll András