Vágólapra másolva!
Alig ért véget a vb, a szeptember elsején rajtoló olasz bajnoki szezonra már hétfőn elkezdte a felkészülést az AC Milan. Az új szerzemények közül Simic, Tomasson és Seedorf áll Carlo Ancelotti vezetőedző rendelkezésére, hozzájuk valószínűleg csatlakozik Dalla Bona és Donadel s a klub reményei szerint a két éve térdsérüléssel bajlódó Redondo is.

A milánói klub azért kezdte ilyen korán a felkészülést, mert a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt. A hétfői első eligazításon természetesen nem volt ott a világbajnokságot is megjárt különítmény, mert Abbiati, Maldini, Gattuso, Inzaghi, illetve a dán Helveg és Laursen, a brazil Roque Junior, a portugál Rui Costa, az argentin Chamot még jól megérdemelt szabadságát élvezi. Nyaral még a holland Feyenoordtól igazolt dán csatár, Jon Dahl Tomasson is, illetve a török Ümit Davala, de ő nem is tér vissza a Milanhoz, mert a klub elcserélte őt a másik milánói egyesülettel, az Internazionaléval a vb-n szintén látott horvát Dario Simicre.

"Ez lesz a tizenhetedik bajnoki szezon, amit Silvio Berlusconi vezetésével elindítunk, s ezt is ugyanolyan reményekkel és célokkal tesszük, mint az eddigi tizenhatot. A Serie A-ban az első négy között kell végeznie az együttesnek - de nem feltétlenül újra a negyedik helyen" - mondta a futballistákat köszöntő beszédében Adriano Galliani elnök.

AC Milan Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=36621Mexikó legyőzte a Milant20020520mexiko.htmlZidane nélkül is bajnok lett a Juve/sport/focivilag/20020527zidane.htmlA Serie A végeredménye/sport/focivilag/20020505aserie2.html

Galliani egyébként sikerként értékelte a tavaszi negyedik helyet, mert rengeteg sérülés sújtotta a csapatot, ám az újonnan igazoltakkal ennél jövő tavaszra többet vár. "Simiccsel a védelmet, Seedorffal a középpályát, Tomassonnal a csatársort erősítettük, vagyis ebből a szempontból elmondhatjuk: a csapat abszolút komplett. S még tovább is épülhetünk, hiszen csak a döntő szóra várunk a Chelsea-től Dalla Bona és Donadel átigazolásának ügyében. Összehasonlítva a tavalyi évvel, sokkal jobbak lettünk, amellett, hogy meg tudtuk őrizni legjobb játékosainkat is" - mondta Galliani, aki külön üdvözölte az első edzésen az argentin Fernando Redondót, akit ugyan a Real Madrid 2000-es Bajnokok Ligája-győzelme után vett meg a Milan, de folyamatos térdsérülései és műtétei után talán ősszel játszhat először piros-feketében.

Németh Andrea