Vágólapra másolva!
A török válogatott remek világbajnoki szereplése alaposan megnövelte az ország labdarúgóinak értékét, és ennek rögtön a vébé után meglett az első eredménye. Az angol élvonalban szereplő Bolton Wanderers együttese ugyanis leigazolta a Galatasaray bal oldali középpályását, Bülent Akint.
Forrás: EPA

Bülent, akin a Galata fehér meze van
Fotó: EPA


1999-ben mutatkozhatott be a török élvonalban, ám ekkor már a Denizlispor labdarúgója volt, első idényében harminc találkozón egyszer volt eredményes. Teljesítménye felkeltette a Galatasaray figyelmét is, és az isztambuli egyesület 2000 nyarán le is szerződtette. Első idényében mindössze 15 meccsen szerepelt a csapatban, a Bajnokok Ligájában viszont remekül ment neki a játék, és a Rangers FC ellen gólt is szerzett.

A legutóbbi pontvadászatban valamivel több játéklehetőséget kapott, két bajnoki találatot is elért, az új szakvezető, Fatih Terim azonban nem tartott igényt rá. A Bolton kapva kapott az alkalmon, hogy egy nemzetközileg is ismert labdarúgót szerződtessen, és hároméves kontraktust ajánlott Bülentnek, aki ezt el is fogadta.

A nap játékosa: Cafú (Brazília)20020630anap.html