Társoldalunk:

Tököli aláírt a Ferencvároshoz

Hétfő délután Tököli Attila, az NB I többszörös gólkirálya, a Dunaferr támadója aláírt a Ferencvároshoz. A megállapodás egy plusz egy évre szól, azaz a zöld-fehér klub jövő júniusban opciós joggal rendelkezik a válogatott csatár megszerzéséhez.

Forrás: ftc.hu

Az 55-ös számú mez jutott neki - talán ennyi gólt várnak tőle?
Az átigazolási összeg, illetve a játékos prémiumának nagysága üzleti titok, amit jól tükröz, hogy a Fotex-székházban megtartott aláírási ceremónián sürgették a 26 éves, tizenegyszeres válogatott Tökölit a minél gyorsabb szignálásra, nehogy a kamerák ráfokuszáljanak a szerződésben szereplő összegekre. Az FTC új centere eddig az NB I-ben 194 mérkőzésen 98 gólt szerzett. Az elmúlt idényben 36 meccsen 28 találattal lett gólkirály, előtte két szezont is 22-22 egységgel zárt.

- Milyen érzés az ország egyik legnépszerűbb csapatába szerződni, a büszkeség, vagy a köztudottan fanatikus Fradi-tábor előtti bizonyítási vágy az erősebb most a lelkében? - kérdeztük Tökölit.
- Egyelőre az öröm tölt el, hogy a Fradihoz szerződhettem, ám idővel nyilván a szurkolókkal is el kell fogadtatnom magam, amit persze leggyorsabban a góljaimmal érhetek el.

- Miért halogatta hetekig a döntést?
- Mert akadtak külföldi kérőim is, ám egyik ajánlat sem felelt meg a számomra, elvégre a családomra is gondolnom kellett.

Forrás: ftc.hu

Tököli talán már azon gondolkozik, hogy milyen lesz Gerával és Lip-cseivel egy csapatban játszani
- Mivel idehaza az MTK és az FTC között kellett választania, gondolom a kék-fehérek edzője, azaz Egervári Sándor személye - akivel sikerekkel teli két évet töltött a Dunaferrnél -, igencsak megnehezítette a választást?
- Valóban, hiszen szívesen dolgoztam volna együtt Egervári Sándorral, ám a Fradi mellett az szólt, hogy itt nagyobb a kiugrási lehetőségem és a csapat indul az UEFA-kupában is. Persze az sem lényegtlen, hogy a Fradi-játékosok zömét ismerem,  Garami József vezetőedző pedig szintén pécsi, akárcsak én.

- Mikor áll edzésbe a zöldeknél?
- Már kedden délután. Pécsett elrendezem a dolgaimat, aztán írány az Üllői út.

A Ferencvároshoz kapcsolódó hír még, hogy az MTK-tól kölcsönkapott Szili Attila további egy évig az Üllői úton futballozik.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK