Vágólapra másolva!

Cruyff szerint antifutballoztak a brazilok

A világbajnokság felejthető volt, augusztusban már senki sem beszél majd róla. Ezt Johann Cruyff, a sportág egyik mértékadó személyisége, korábbi klasszis játékos és jelenlegi kiváló edző mondta a holland televízió egyik műsorában.

Értékelésében nem kímélte a győztes brazilokat sem, akik szerinte antifutballt mutattak be, nem alkottak egységet, és csupán az ellenfeleik hibáiból éltek. "Végül is megérdemelten nyertek, de a francia válogatott jobb volt, amikor 1998-ban megszerezte az első helyet" - idézte az elhangzottakat az AFP.

Cruyff szerint a mostani döntőben a németek fokról fokra jobban játszottak, és egy idő után már kontrollálták a mérkőzést. "Csapatként jól funkcionáltak, de hiányzott közülük néhány olyan egyéniség, mint annak idején Franz Beckenbauer vagy Gerd Müller" - vélekedett a holland szakértő, aki 1974-ben tagja volt annak válogatottnak, amely éppen a két kiváló játékos által irányított német csapattól szenvedett 2-1-es vereséget a világbajnoki döntőben.

Ki milyennek látja utólag a vébét?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43324

A brazilokkal kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy az együttesnek nem volt szélsője, ezért is játszott antifutballt. "Remélem, hogy Hollandia nem fogja követni ezt a példát" - jelentette ki.