Vágólapra másolva!
A brazil csapat jobbhátvédje, Cafú új világcsúcsot állított fel azzal, hogy immár harmadik világbajnoki döntőjén szerepelt, de a pár nappal korábbi nyilatkozatával ellentétben a játékosnak esze ágában sincsen visszavonulni a címeres meztől.

Az AS Roma labdarúgója két napja még azt mondta, hogy a vébédöntő után többet nem szerepel a nemzeti csapatban, ám most kijelentette, hogy szavait félreértették, mert folytatni szeretné nemzetközi pályafutását. "Még csak 32 éves vagyok, és azt gondolom, van elég erőm ahhoz, hogy a következő világbajnokságig szerepeljek a válogatottban. Ami a klubfutballt illeti, ha távoznék Rómából, akkor csak egy másik európai csapathoz szerződnék, Brazíliában ugyanis nem megfelelőek a szociális körülmények. Ha visszavonulok, akkor is Európában maradok majd. De ez még messze van" - jelentette ki a kétszeres világbajnok labdarúgó.

A nap játékosa: Cafú (Brazília)http://www.origo.hu/focivb/20020630anap.html

A Bayern München támadója, Giovane Elber viszont már sosem fogja felhúzni a címeres mezt. A csatár kimaradt a világbajnoki keretből, mivel állítólag konfliktusba keveredett Luis Felipe Scolarival, s bár a szövetségi kapitány várhatóan távozik a válogatott éléről, Elber nem akar többet szerepelni a nemzeti csapatban. "Magamban már lezártam a dolgot. A következő vébé idején, 2006-ban már 33 éves leszek, és semmi kedvem nincs ahhoz, hogy még akkor is válogatott legyek. Nem érdekel, hogy ki lesz Scolari utódja, nem fogom meggondolni magam" - vallotta be a támadó.

Ultimátum Hiddinknek

A koreaiak mestere, Guus Hiddink a bronzmérkőzés után maga is elismerte, hogy a jövőben ismét klubedzőként szeretne dolgozni, mivel hiányzik számára a napi munka a pálya mellett. A szakvezető iránt több egyesület is érdeklődik, a legkomolyabbnak eddig a holland PSV Eindhoven ajánlata tűnt, a Philips-gyáriaknak azonban nincsen túl sok ideje arra, hogy Hiddink válaszára várjanak, ezért a klub elnöke, Harry van Raij valóságos ultimátumot intézett a szakemberhez: július 7-ig válaszolnia kell, hogy elfogadja-e a PSV ajánlatát, ellenkező esetben az eindhoveniek más trénert keresnek. A csapat egyébként csütörtökön már meg is kezdte a felkészülést az új idényre, és az edzéseket jelenleg az eddigi pályaedző, Erwin Koeman, illetve az utánpótlásért felelős Fred Rutten irányítja.

Milutinovic csapatot keres

Bora Milutinovic egyedülálló rekordot állított fel azzal, hogy öt világbajnokságon szerepelt öt különböző válogatottal, de a jugoszláv szakember, aki a jelenlegi vébén Kína együttesét irányította, kijelentette: hatodszorra is nekivág a dolognak. "Csak szövetségi kapitányként szeretnék dolgozni a továbbiakban. Remélem, hogy valaki hívni fog, de egyelőre egyetlen ajánlatot sem kaptam. Mint mindig, most is hajlandó vagyok szinte bárhol dolgozni: Afrikában, Ázsiában, vagy máshol" - mondta Milutinovic. Lehet, hogy a magyar szövetségnek el kellene gondolkoznia a felkérésén?

Kína vébét rendezne

A világbajnokságok történetében először került sor viadalra Ázsiában, a torna sikeres lebonyolítása megnövelte a kontinens étvágyát egy újabb vébére. Az ázsiai szövetség elnöke, Peter Velappan szerint 2014-ben ismét Ázsiába kerülhet a világbajnokság, és a sportvezető szerint Kína lenne a legalkalmasabb a feladatra. "Jövőre Kínában rendezik a női világbajnokságot, 2004-ben az Ázsia-kupát, 2008-ban pedig az olimpia lesz Pekingben. 2014 tehát ideális időpont a kínaiak számára ahhoz, hogy komoly pályázatot nyújtsanak be a vébé megrendezésére. A jövő hónapban találkozni fogok a Kínai Labdarúgó-szövetség vezetőivel, és bátorítani fogom őket" - jelentette ki Velappan. A következő vébére négy év múlva Németországban kerül sor, a 2010-es világbajnokságot pedig Sepp Blatter már odaígérte Afrikának, ahol még sosem rendeztek futballvébét.

Hiddink portugál kapitány lehet20020619hiddink.htmlMilutinovic lemondott20020613milutinovic.html