Vágólapra másolva!
Hosszú várakozás után ma este 18 órakor a Ferencváros-Zalaegerszeg összecsapással kezdetét veszi a hazai labdarúgó NB I tavaszi idénye. A slágermérkőzést szombaton Akasztón rendezik, ahol a stadionátépítés miatt ideiglenesen otthonra lelő Dunaferr a megerősödött Újpestet fogadja.

Ferencváros-Zalaegerszeg rangadóval rajtol a Borsodi Liga tavaszi idénye. Az Üllői úti összecsapásra ma este 18 órakor kerül sor, és annak ellenére, hogy a Sport1 nem közvetíti, a "királyi kettes" mégis műsorára tűzte a találkozót.

Tegnap ugyan még kérdéses volt Gera Zoltán játéka, eldőlt, a válogatott csatár ott lesz a kezdőcsapatban. A klub honlapja szerint csütörtökön Garami József (aki most debütál a zöldek kispadján) este 18 órától egyórás gyakorlást vezényelt fiainak, ahol Gera már teljes erőbedobással végezte a gyakorlatokat. Ami biztos, hogy Horváth Péter kiesése gondot okozhat, a támadó végigdolgozta a felkészülési időszakot, és a finisben sérült meg. Ami a kimaradókat illeti: öt játékos kettős igazolással a fiókcsapatban, az ESMTK-ban szerepel. A szakmai stáb döntésének értelmében Kardos Ernő, Földvári Csaba, Szergej Kuznyecov, Fülöp Zoltán és Varga Zoltán segítheti tavasszal a pesterzsébeti együttest.

Zalaegerszegen az új szerzemények nem jelentettek akkora erősítést, hogy a csapatot azonnal fel kelljen forgatnia Bozsik Péter vezetőedzőnek, így várhatóan a szlovák Král és a jugoszláv Ljobojevic is csak kispados lesz.

A várható összeállítások:
FTC: Szűcs - Balog, Dragóner, Keller - Kriston, Lipcsei, Kapic, Gyepes - Pinte, Gera, Penksa
ZTE: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Nagy L., Balog, Molnár B., Egressy - Waltner, Kenesei

A 23. forduló slágermérkőzését az évek óta futballmentes környezetben lévő akasztói stadionban játsszák. A Dunaferr pályáját ugyanis átépítik, így Egervári Sándor és csapata új otthonba kényszerül. Hogy ez zavarja-e majd az együttest, nem tudni, mindenesetre a kényszerű helycsere a vendég Újpest számára kedvezőbb. A dunaújvárosiak két kulcsjátékosukat vesztették el a téli átigazolási szezonban: Rabóczki a svéd Norrköpinghez, Penksa pedig a Ferencvároshoz szerződött. A fővárosi lilák ellenben remekül erősítettek, és ha a két cseh légiós még sérülésekkel bajlódik is, a Vác ellen négy gólt is szerző egykori brazil gólkirály, Tulio megkezdheti a gólgyártást.

A listavazető MTK a megerősödött Vasashoz látogat, ám ez nem lehet akadály Bognár György együttesének. A hazaiaknál Polonkai, Zabos és Bükszegi sérült, ám bemutatkozhat a Fraditól érkezett Hrutka. A vendégeknél három védővel, Komlósival, Horváttal és Szmiljaniccsal eltiltás miatt nem számolhat a szakvezetés.

A Győri ETO FC télen alaposan megerősítette keretét, ami rá is fért az együttesre, lévén, hogy csupán a 10. helyen várja a folytatást. Hét új labdarúgó érkezett a szünetben, s az őszi szereplés láttán egyértelmű volt, hogy leginkább a támadójáték szorul erősítésre. A csatárposztra két szlovák labdarúgó érkezett, s mindkettőjükhöz nagy reményeket fűznek Győrött.

Az egyikük Robert Semeník, aki korábban kétszer már szlovák gólkirály is volt - először a Banská Bystrica, majd pedig az FC Kosice játékosaként. A Győr másik csatára az a Marek Krejcí lehet, aki még mindig csak 21 éves, s képességeiről sokat elmond, hogy az élbolyhoz tartozó ZTE négy és fél éves szerződést kívánt kötni a csatárral.

A Debrecen két légióssal, az amerikai Ovalle-lal és a kolumbiai Palaciosszal erősödött, s nem mellékesen ideszerződött a válogatott védő, a sérülés után ismét játszó Szekeres Tamás is.

A Haladás szintén két válogatott játékossal, a romániai Selymessel és Szekér Istvánnal soraiban várja a Kispestet, amelyben Détári a fiatalokra építi együttesét.

A Videoton két brazillal (Cortes, Cesar), egy nigériaival (Monye) és a válogatott Dvéri Zsolttal várja a rajtot. A vendég Sopront annak ellenére esélyesként fogadja, hogy Simon Tibor igazi hajtós csapatot rakott össze az idénynyitóra.

Borsodi Liga, 23. forduló:
Péntek:
Ferencváros - ZTE, 18 óra
Szombat:
Győr - Debrecen, 15 óra
Dunaferr - Újpest 16.30 óra
Vasas - MTK, 17 óra
Haladás - Kispest, 17 óra
Videoton - Sopron, 17 óra