Vágólapra másolva!
Az Afrikai Nemzetek Kupáján a nigériai válogatott ugyan a harmadik helyet szerezte meg, de ennek ellenére a Szuper Sasok teljesítménye csalódást okozott. Talán egyedül a fiatal csatár, Julius Aghahowa nyújtott jó játékot, és a hírek szerint több európai élcsapat is szeretné megvenni klubjától, az ukrán Sahtartól, de a donyeckiek szerint hétmillió fontos vételár alatt még próbálkozni sem érdemes.

A csatár ugyan csak pár nappal ezelőtt töltötte be huszadik életévét, de már hosszú karrier áll mögötte. Két évvel ezelőtt az Afrikai Nemzetek Kupáján mutatkozott be a válogatottban, rögtön góllal, majd tunéziai klubjával, az Espérance Tunisszal bejutott az Afrikai Bajnokok Ligája döntőjébe. Némi meglepetésre 2000 decemberében az ukrán Sahtar Doneck vette meg őt, mégpedig ukrán átigazolási rekordnak számító ötmillió fontért. Aghahowa gyorsan közönségkedvenc lett, nemcsak góljai, hanem látványos gólöröme miatt is: találatai után tornászokat megszégyenítő szaltósorozatot szokott bemutatni.

Mindezt az idei CAN-kupán is végrehajthatta kétszer, ám azóta még mindig nem érkezett meg Doneckbe. Aghahowa távolléte nem tölti el örömmel a Sahtar vezetőségét, hiszen a csapat másik nigériai játékosa, Isaac Okoronkwo már megérkezett Ukrajnába annak ellenére, hogy megsérült a kontinensviadalon. Nem csoda, hogy a Sahtarnál úgy gondolják: megfelelő ajánlat esetén hajlandóak megválni a tehetséges, ám problémás futballistától.

A klub alelnöke, Mark Levickij azonban kijelentette, nem fogják olcsón adni a támadót. "Való igaz, hogy Aghahowáért Európa legnagyobb egyesületei érdeklődnek, de ha egy hétmillió fontos (2,8 milliárd forintos) ajánlat érkezik, azt még csak fontolóra sem vesszük. Ebben az esetben a játékos a Sahtar focistája marad szerződése lejártáig" - mondta Levickij. Könnyen lehet, hogy Aghahowa jobban jár, ha egyelőre még marad a Sahtarnál, hiszen itt biztosan játéklehetőséget kap majd, ráadásul a klub új edzője, az olasz Nevio Scala a jó szakmai munkának is biztosítéka. Persze, előbb nem ártana, ha megérkezne a klubjához.

Korábban: