Vágólapra másolva!
Folytatódik a libereci csoda - a csehek a labdarúgó UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján 4-1-re verték a francia Lyon gárdáját, s meglepő fölénnyel jutottak tovább. Az izraeli Hapoel Tel-Aviv pedig az olasz Parmát búcsúztatta, ráadásul idegenbeli sikerrel. Pisont lőtte a vendégek második gólját, Halmai is remekül játszott.

Fotó: EPA
Halmai lefocizta Nakatát (is)

A Parma-Hapoel derbi (0-0 volt az első meccsen) is meglepő eredménnyel zárult, Pisont István és Halmai Gábor együttese kitűnő játékkal 2-1-re verte a gyenge napot kifogó olaszokat. Pisont góllal, Halmai "csak" jó játékkal segítette negyeddöntőbe kenyéradóját. Az MTK egykori középpályása szerint a Parma búcsúztatásával az izraeli labdarúgás eddigi legnagyobb sikerét érték el. "Már az első gólt követően bíztam a győzelemben, Pisont találata után viszont már tudtam, hogy az olaszok nem képesek háromszor betalálni" - mondta Halmai, aki Gellei Imre hívó szava ellenére nem változtatja meg korábbi döntését, és nem tér vissza a válogatottba. "Jobbak voltunk a Parmánál, a továbbjutásunkat nem csak a szerencsének köszönhetjük."

A forduló harmadik meglepetését a PSV Eindhoven okozta. A hollandok Hesselinknek a 89. percben szerzett góljával Leedsben harcolták ki a továbbjutást (0-1). A Milan is kikapott otthon (0-1), ám így is negyeddöntős, büntetőkkel búcsúztatva a holland Rodát. A spanyol Valencia a svájci Servette (2-2), az olasz Inter a görög AEK (2-2) vendégeként, a német Dortmund a francia Lille gárdáját fogadva ikszelt (0-0), s vánszorgott a következő körbe.

A legjobb négy közé jutásért egy holland derbi (PSV-Feyenoord) és egy latin csúcsrangadó (Inter-Valencia) mellett Pisonték a Milannal, a Liberec a Dortmunddal meccsel március 21-én és 28-án.

Kórházban ápolják a Glasgow Rangers egyik szurkolóját, aki megsérült a Feyenoord fanatikusaival vívott utcai harc során. A rendőrségi tájékoztatás szerint a rotterdami vasútállomás közelében negyvenen csaptak össze, s a biztonságiak percek alatt megfékezték az indulatokat. Múlt csütörtökön 34 személyt tartóztattak le Glasgow-ban az első meccs (1-1) után. A rendbontás akkor kezdődött, amikor a stadiont elhagyó holland drukkerek - anélkül, hogy provokálták volna őket - megpróbáltak áttörni a rendfenntartók kordonján, hogy összecsapjanak a hazai hívekkel. Szerdán egy 40 éves Rangers-szurkoló epilepsziás roham következtében meghalt Amszterdamban. Nem csak a pályán kívül, a mérkőzésen sem a békés hangulat dominált, a játékvezető kétszer is felmutatta a piros lapot. A Feyenoord végül nyert (3-2) és továbbjutott.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Slovan Liberec (cseh) - Olympique Lyon (francia) 4-1 (1-1)
gól: Nezmar (1., 82.), Strajner (75.), Neumann (85.), illetve Muller (17.)
tj.: Liberec, 5-2

Parma (olasz) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 1-2 (0-1)
gól:
Bonazzoli (85.), illetve Osterc (33.), Pisont (54.)
tj.: Hapoel, 2-1

Feyenoord (holland) - Glasgow Rangers (skót) 3-2 (2-1)
gól:
Van Hooijdonk (37., 43.), Kalou (46.), illetve McCann (26.), Ferguson (54., 11-esből)
kiállítva: Paauwe (52.), illetve McCann (72.)
tj.: Feyenoord, 4-3

Servette (svájci) - Valencia (spanyol) 2-2 (1-2)
gól:
Robert (37.), Frei (67.) illetve Sánchez (12.), Angulo (45.)
tj.: FC Valencia, 5-3

AEK Athén (görög) - Internazionale (olasz) 2-2 (1-1)
gól:
Konsztantinidisz (23.), Nikolaidesz (56.), illetve Gresko (20.), Ventola (57.)
tj.: Internazionale, 5-3.

Dortmund (német) - Lille (francia) 0-0
tj.:
Dortmund, 1-1, idegenben rúgott góllal

Leeds (angol) - PSV (holland) 0-1 (0-0)
gól: Hesselink (89.)
tj.: Eindhoven, 1-0

Milan (olasz) - Roda (holland) 0-1 (0-0, 0-1, 0-1), 11-esekkel: 3-2
gól: Luijpers (70.)
kiállítva: Vrede (86., Kerkrade)
tj.: Milan, 1-1, büntetőkkel

A negyeddöntő párosítása (március 21. és 28.):
Hapoel Tel-Aviv (izraeli) - Milan (olasz)
Internazionale (olasz) - Valencia (spanyol)
PSV (holland) - Feyenoord (holland)
Liberec (cseh) - Dortmund (német)

Korábban:

Pisonték parmai bravúrra készülnek

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?