Vágólapra másolva!
Szabics Imre tavasszal is az osztrák élvonalbeli Sturm Graz labdarúgócsapatában játszik. A klub vezetői pénteken úgy döntöttek, hogy az együttes szlovák légiósát, Peter Hlinkát az idény végéig kölcsönadják az SW Bregenznek, ezzel megoldották a "külföldi problémát". Szabics tehát nem jön a Fradiba, Hrutka János eladásáról azonban gyakorlatilag megegyeztek a vezetők a Vasassal, noha a védő kijelentette, hogy egy másik magyar csapatért képtelen lenne elhagyni a Ferencvárost. 

"Szabics nálunk marad, senkihez nem engedjük el " mondta Heinz Schilcher, a graziak menedzsere. "A ferencvárosiak szerették volna tőlünk kölcsön venni, de a tárgyalások megszakadtak." A Sturm a téli szünetben megvásárolta Hamburgból a horvát Andrej Panadicot, így egy EU-n kívüli játékostól meg kell válnia. Hannes Kartnig klubelnök csütörtökön azt mondta, hogy Szabics vagy Hlinka kerül ki a keretből.

A ferencvárosi vezetők január elején közel álltak a megegyezéshez az utánpótlás-válogatott csatár kölcsönvételéről, de a futballista sem a graziakkal, sem a magyar egyesülettel nem tudott megállapodni. A graziak akkor engedték volna el, ha meghosszabbítja náluk a szerződését (erre nem került sor). A Ferencváros pedig azért mondott le róla, mert túl nagy volt az eltérés Szabics anyagi igényei és volt klubjának elképzelései között.

Hrutka János viszont semmiképpen sem akar elmenni, noha a klub vezérkara mindenképpen el szeretné adni a védőt. Az elöljárók szerint a futballista túl sokba kerül a Fradinak, ráadásul Várszegi Gábor tulajdonos egyedül "Rudi" fizetését nem vállalta át. Hrutkáért a Fradinak annak idején nem kellett fizetnie a Kaiserslauternnek, ami jelentősen megnövelte a játékos fizetését, ugyanakkor eladása esetén a teljes összeg a klubot illeti. Mindezt Szeiler József ügyvezető köntörfalazás nélkül jelentette ki érdeklődésünkre, amikor is Kaiserslauternből hazahozta a védőt.

Korrekt eljárás, más kérdés, hogy Szeiler is arra számított, hogy Hrutkát hamarosan sikerül eladni külföldre, s ezzel az FTC is keres az üzleten. "Eszem ágában sincs elmenni a Fradiból" - kezdte határozottan Hrutka. "Én itt nevelkedtem, számomra ez a klub szent, s bár beszéltem a Vasas vezetőivel, továbbá azt is tudom, hogy a Fradiban szeretnének túladni rajtam, de nem sokat gondolkodtam a döntésen. Képtelen lennék elmenni, ráadásul úgy érzem, valamit segítettem is a csapatnak a bajnoki cím megszerzésében, tavasszal pedig Garami József is a kezdő tizenegyben számol velem. Persze nem rajta, s meglehet, nem is rajtam múlik, hogy számíthat-e rám, hanem a vezetőinken. A legjobb talán az lenne, ha sikerülne külföldre szerződnöm, ezzel a Fradi és én is jó járnék. Magyarországon azonban nem kívánok klubot váltani, ezt eldöntöttem. Azaz én csak rajtam kívül álló okok miatt megyek el a Fradiból. Magyarán, ha elküldenek."

Korábban: