Vágólapra másolva!
Dr. Tóth Sándor vezetésével péntek délelőtt határozatot hirdetett a Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága Reszeli Soós István, a Sopron egykori vezetőedzőjének ügyében, s tulajdonképpen mérsékelte a büntetést.

A Vasas elleni bajnokin mérkőzésen Reszeli állítólag meglökte a negyedik játékvezetőt, s ezért az MLL fegyelmi bizottsága március 4-ig mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a trénert, majd ezután a Sopron szerződést bontott vele. A szakember fellebbezett, aminek anyagi vonzata is lehet, hiszen az MLL versenykiírása alapján amennyiben nem igazolódik be a vétkessége, úgy a soproniaknak ki kell fizetniük Reszeli járandóságait. A pénteki tárgyaláson aztán a fellebbviteli bizottság - az ominózus meccs játékvezetőjének, Ábrahám Attilának a meghallgatása után, továbbá más dokumentumok alapján - hatályon kívül helyezte és megváltoztatta a fegyelmi bizottság döntését, s három hónapra eltiltotta Reszeli Soóst a kispadtól.

Az indoklás szerint azért kapta ezt a büntetési tételt, mert ugyan nem bizonyosodott be, hogy meglökte volna a bírót, ellenben a testület úgy értékelte, hogy a szakvezető - saját maga által is bevallottan - emelkedett hangnemben beszélt a negyedik játékvezetővel, káromkodásával és teátrális megnyilvánulásaival pedig nem mutatott jó példát a játékosoknak, továbbá ezzel hergelte a közönséget is.

Az ítélet érdekessége, hogy Reszeli csatát vesztett, de a jelek szerint háborút nyert, elvégre a kispadtól való három hónapos eltiltás határideje vasárnap jár le. Mindennek tetejében több mint valószínű, hogy a Sopron vezetőinek el kell számolniuk Reszelivel, mivel a versenykiírás szerint amíg ez nem történik meg, addig egy csapat nem szerződtethet új vezetőedzőt. Persze ehhez nyilván a soproni egyesület elöljáróinak is lesz egy-két szavuk.

A végére még egy érdekesség: Reszeli Soós István a fellebbviteli tárgyalásról egyenesen Diósgyőrbe autózott, ahol felkérték a nagy múltú együttes szakmai vezetésére. Egészen pontosan ügyvivőnek, amolyan szakmai direktornak, a vezetőedzői posztot ugyanis a tervek szerint a DVSC volt trénere, Pajkos János tölti majd be

Korábban: