Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy milyen pletykákat lehetett hallani, a nemzetközi (és egyben az olasz és spanyol) átigazolási időszak utolsó napja meglehetősen csendesen telt el. A BL-ben és az UEFA-kupában szereplő együttesek számára január 31. éjfél volt az utolsó határidő az erősítésre, de a legtöbb egyesület megelégedett azokkal a focistákkal, akiket már korábban a soraiban tudott, illetve leigazolt. A Bajnokok Ligája tavaszi mérkőzéseire összesen huszonhat új játékost nevezett a tizenhat csapat a csütörtök éjféli határidőig

A sokat emlegetett Mendieta-transzferből végül semmi sem lett, ami persze várható is volt, hiszen a középpályás szerződésében benne szerepelt, hogy amennyiben két éven belül visszatér Spanyolországba, akkor a Lazio köteles még nyolcmillió dollárt fizetni a Valenciának, márpedig a rómaiaknak így már nem érte meg a dolog. A Juventus végül is nem igazolta le Adrian Mutut a Hellas Veronától, sem Andrés D'Alessandrót a River Plate-től, de a görög Traianosz Dellasz leigazolása is meghiúsult. A Perugia játékosának a nyáron lejár a szerződése, és mivel nem akart meghosszabbítani, így a tartalékok közé száműzték, és eközben igyekeztek még most eladni őt. A Perugia vezetősége meg is egyezett a Juventusszal, ám a futballista az utolsó pillanatban kihátrált az egyezségből - sokak szerint azért, mert időközben megegyezett az AC Milannal, hogy nyártól ott folytatja.

Paolo di Canio is maradt a West Ham Unitedben, pedig a Manchester United valóban igyekezett megszerezni őt - előbb azonban szerette volna eladni Dwight Yorke-ot, ami nem jött össze. A Bajnokok Ligájában szereplő gárdák közül így az utolsó napon csak egy igazolt új futballistát: a görög Panathinaikosz a szezon végéig megszerezte a már nyár óta a Las Palmas tartalékjai között edző, és azóta csak a válogatottban pályára lépő horvát Robert Jarnit.

A hónap vége nem csak a nemzetközi kupasorozatokban, hanem Olaszországban, illetve Spanyolországban is az átigazolási időszak végét jelentette, és itt azért történtek események, még ha a legnagyobb egyesületek nem is voltak aktívak. A Serie A együttesei közül az idény meglepetéscsapata, a Chievo Verona rögtön három focistát is megszerzett január 31-én: Massimiliano Esposito a Bresciától érkezett kölcsönbe, a francia Patrice Grillon a Chateauroux-tól, míg a jugoszláv Vojiszlav Dragovics az FK Zemuntól, Fabio Firmani viszont otthagyta a veronai egyesületet, és a Bolognába távozott. A kört Jonathan Binotto tette teljessé, aki a Bolognától kölcsönbe a Bresciába távozott. A Torino kölcsönadta a Girondins Bordeaux-nak a svéd Yksel Osmanovskit, a Parma pedig az Olympique Marseille-nek Stefano Torrisit. Ami a spanyol klubokat illeti, itt szokás szerint az argentin labdarúgók voltak a kedveltek: a Tenerife a Rosário Centrál védőjét, az El Gringo becenévre hallgató Javier Munoz Mustafát szerezte meg az idény végéig, míg a Deportivo Alavés a Huracántól kölcsönözte ki Gustavo Lombardit.

A Bajnokok Ligája tavaszi mérkőzéseire összesen huszonhat új játékost nevezett a tizenhat csapat a csütörtök éjféli határidőig. A legtöbb változást a Sparta Praha jelentette be: hárman érkeztek, hatan távoztak a cseh együttestől. A címvédő Bayern München, valamint az FC Barcelona változatlan kerettel vág neki a február 19-20-án kezdődő folytatásnak. A szabályok szerint csak azokat a labdarúgókat nevezhették a csapatok, akik a 2001-2002-es szezonban még nem szerepeltek a BL-ben vagy az UEFA-kupában. Az európai szövetség három új játékos nevezésére adott lehetőséget. Az FC Porto egyik "új" futballistája a kapus Vitor Baia, aki hosszú sérülés után áll ismét csapata rendelkezésére.

Az érdekesebb változások:
AS Roma:
érkezett: Panucci (olasz, AS Monaco)

Juventus:
érkezett: Zalayeta (uruguayi, FC Sevilla)
távozott: O'Neill (uruguayi, AC Perugia)

FC Liverpool:
érkezett: Baros (cseh, Banik Ostrava), Abel Xavier (portugál, Everton)
távozott: Westerveld (holland, Real Sociedad), Fowler (angol, Leeds United)

Manchester United:
érkezett: Forlan (uruguayi, Independiente)
távozott: Cole (angol, Blackburn Rovers)

Panathinaikosz:
érkezett: Jarni (horvát, Las Palmas)
távozott: Paulo Sousa (portugál, ?)

Ajánlat:

Téli átigazolások a Bundesligában