Vágólapra másolva!
Roberto Baggio nem koronázhatja meg pályafutását még egy világbajnoksággal: az olasz irányító csütörtök este súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, amely akár pályafutása befejezésére is kényszerítheti.

Roberto Baggio reményei, hogy részt vegyen az olasz válogatottal a júniusi, Japánban és Koreában megrendezendő világbajnokságon, szertefoszlani látszanak, miután csütörtökön a Parma-Brescia kupamérkőzésen újabb, ezúttal valóban súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett.

A 35 éves irányító sérülése mellett a bresciaiak a 2-0-s vereség miatt is bánkódhatnak, hiszen Baggio nélkül játsszák a visszavágót, és ha kiesnek az olasz kupából, az UEFA-kupa szereplésüknek is lőttek. (Húsz forduló után 14. a csapat a bajnokságban, hat pont hátrányban a nemzetközi szereplést biztosító helyezéstől.) Ráadásul a Brescia január 23-án már elvesztett egy játékost – végleg: Vittorio Mero autóbaleset áldozata lett.

Baggio mindössze 13 perccel félidei becserélése után sérült meg ismét. Az 1993-ban Aranylabdával is díjazott "Copfocska" három hónapos kihagyás után a második mérkőzésén lépett pályára, de most ismét "elszállt" ugyanaz a térde, amelyik október 28-án megadta magát. A Juventusszal UEFA-kupát nyert játékmester a bresciai büntetőterület határán igyekezett egy labdával eliramodó ellenfél után indulni, amikor kifordult a bal térde. Senki sem támadta őt közben. A láthatóan borzasztó fájdalmakat átélő Baggiót hordágyon vitték le.

Az első diagnózisukban húzódást megállapító orvosok két nap pihenést írtak elő a számára, és ez után fogják vizsgálatoknak alávetni a térdét, hogy kiderítsék, milyen súlyos a baj. Giovanni Trapattoni ugyan még nem jelezte, hogy számít-e Baggióra a vb-csapatban, de az egykori Juventus-sztár azt tervezte, hogy a Távol-Keleten teszi jóvá az 1994-ben kihagyott büntetőjét.

Az angol válogatott is elveszíthet egy veteránt: Martin Keown jobb lábfejében törött el egy csont, amely hat hét kihagyásra ítéli őt. A jövő havi, Hollandia elleni felkészülési meccset biztosan kihagyó Keown a szerda esti, Blackburn elleni meccsen ütközött szerencsétlenül Matt Jansennel. Amikor lesántikált, még azt hitte, zúzódás, de a röntgen hajszálrepedést állapított meg.

Korábban:

Baggio és Ronaldo nélkül folytatják