Vágólapra másolva!
Elmaradt mérkőzést pótoltak a Serie A-ben: Veronában az újonc Chievo - félidei hátránya után - biztosan verte az ebben az idényben csupán nevében nagy Lazio gárdáját, s ezzel megszilárdította a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyezését. A rómaiak hetedikek, nyolc ponttal lemaradva a Chievótól.

Pedig remekül kezdtek az előző két meccsüket elbukó vendégek, Claudio Lopez már a 6. percben betalált. A Zaccheroni-csapat később csak helyzetekig jutott, előnyét nem tudta növelni - fordulás után aztán Marazzina és Corini büntetett (utóbbi kétszer, másodszor tizenegyesből, mindketten 11 találatnál járnak).

"Ha 3-0-ra vezetünk félidőben, senki semmit sem szólhat. A második félidőben azonban csak a Chievo volt a pályán, több játékosom teljesen elfáradt. Ameddig tudtunk, mentünk" - így Zaccheroni. Del Neri kollegája a következőket nyilatkozta: "Az első játékrészben, főleg a nyitó húsz percben sok gondot okozott nekünk a Lazio. Később a maximumot nyújtottuk, és nagy nehezen a Lopez-Fiore szenzációs duót is sikerült megállítani."

A Chievo ezzel kiküszöbölte a csorbát: Manfrediniék vasárnap - szintén a Bentegodiban - 3-1-re kikaptak a Juventustól. Éppen a Zebráktól, a dobogóért négy ponttal vannak lemaradva (az ötödik Milant meg néggyel előzik, BL-selejtezőt ér a pozíció). A Lazio meg nem kevesebb mint 15 pontra kullog az első helyezett, címvédő, városi rivális AS Roma csapatától.

A találkozót december 19-ről halasztották el, másodszor, a jeges talaj miatt. Először az Egyesült Államokat ért terrortámadások okán nem játszották le, a 6. forduló összes mérkőzésével egyetemben.

A napokban a Bilbaóval hírbe hozott Mendieta csereként, a 74. percben állt be, akkor még 1-1 volt az állás...

Serie A, 6. forduló:
Chievo - Lazio 3-1 (0-1)
gól:
Marazzina (46.), Corini (79., 88., utóbbit 11-esből), illetve Lopez (7.)

A 21. forduló párosítása:
szombaton:
Inter - Torino
vasárnap
Bologna - Venezia
Brescia - Parma
Fiorentina - Roma
Juventus - Lecce
Piacenza - Chievo
Udinese - Perugia
Verona - Atalanta
Lazio - Milan

Ajánlat: