Vágólapra másolva!
A Rennes együttese a hétközi fordulót megelőzően az utolsó helyen állt a francia bajnokságban, de a Montpellier ellen aratott győzelem hatására két hellyel feljebb lépett, és már nincs kieső pozícióban. A győzelemben a csapat középpályása, Le Roux szerzett elévülhetetlen érdemeket, hiszen ő szerezte csapata mindkét találatát.

Le Roux 1969. március 7-én született Lorient városában, és már nyolcesztendősen futballozni kezdett. Ennek ellenére már húszesztendős volt, amikor először profi szerződést kapott, mégpedig a Guingamp együttesétől.

A harmadik vonalban szereplő gárdában gyorsan alapember lett, de a csapat csak egyszer került közel ahhoz, hogy magasabb osztályban szerepeljen. Éppen ezért 1994-ben hazaköltözött szülővárosába, és annak csapatában folytatta pályafutását. A Lorient-ben szintén a harmadik vonalban szerepelt, ám nem sokáig, az 1995-96-os idényt már a másodosztályban töltötte.

Mégpedig nem is rosszul: egyetlen mérkőzést sem hagyott ki, és középpályás létére öt alkalommal volt eredményes. Erre a legjobbak között szereplő FC Nantes is felfigyelt, és leigazolta a játékost, aki így 1996. augusztus 10-én az AS Monaco ellen mutatkozhatott be a legjobbak között.

Első góljára sem kellett sokat várni, azt a 12. fordulóban szerezte a Bordeaux ellen. A szezont végül három találattal zárta, és ezt a számot a következő idényben eggyel még növelni is tudta. Az 1998-99-es idényben sem ment neki rosszul a játék, fél szezon alatt háromszor volt eredményes, ám ennek ellenére a Kanárik megváltak tőle, szezon közben eladták őt a Rennes-nek.

Jó vételnek bizonyult, mert a bajnokság hátra lévő részében újabb három gólt rúgott, a következő pontvadászatban pedig hatszor vette be az ellenfelek hálóját. A legutóbbi szezonban kissé visszafogottan kezdett, első találatára egészen a 21. fordulóig várni kellett, de később belelendült, és megint hat találatig jutott. A jelenlegi pontvadászatban mostani duplájával ennek éppen a felénél jár.