Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben a manchesteri Dwight Yorke nem szerződik a Middlesbrough labdarúgócsapatához, pedig a két klub már megegyezett. Az Aston Villától múlt csütörtökön távozott John Gregoryt nevezték ki a Derby County vezetőedzőjévé.

"Nem tárgyalunk tovább a csatárral vagy ügynökével. Lezártuk az ügyet. Sajnos ajánlatunk nem találkozott Dwight anyagi igényeivel" - mondta az angol klub szóvivője.

Yorke állítólag heti 57 ezer fontos (közel 23 millió forint) fizetést kért, míg a vevőjelölt 20 ezerrel kevesebbet ígért.

Most már valószínű, hogy a támadó marad az Old Traffordon, s így elmarad Paolo Di Canio (West Ham) szerződtetése. Pedig az olasz játékost még a BL csütörtök éjfélkor lejáró nevezési határideje előtt meg akarta szerezni a Manchester United.

Az Aston Villától múlt csütörtökön távozott John Gregoryt nevezték ki a Derby County vezetőedzőjévé. A 47 éves szakember három és fél éves szerződést kötött a klubbal. Az egyesületnél Gregory személyében látják a garanciát arra, hogy a tabellán az utolsó előtti helyen álló klub felszálló ágba kerül.

"Nagy bátorságot igénylő feladat előtt állok" - nyilatkozta Gregory. Azt hiszem, kellő befolyást tudok gyakorolni a játékosokra, s sok ponttal leszünk gazdagabbak. Nagy fába vágtam a fejszémet, de erre vártam."

Gregory - aki korábban játékosként erősítette a Derbyt - hozzátette, hogy vezetőségről kialakult jó véleménye és a lelkes szurkolótábor is befolyásolta abban a döntésben, hogy edzőként visszatér a Pride Parkba. Az azonban még nem derült ki, hogy kik azok a játékosok, akiket Gregory le szertne igazolni.

Gregory ebben a szezonban a Derby harmadik menedzsere lesz Jim Smitht és Colin Toddot követően. Az Aston Villa előtt a Portsmouth és Wycombe együtteseinél dolgozott, a Villához 1998-ban került. Múlt csütörtökön azzal az indokkal állt fel a birminghami együttes kispadjáról, hogy pihenésre van szüksége

Thury Gábor